Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εργαζόμενοι Μετρό Θεσσαλονίκης:: Θέλουμε λύση τώρα για το μετρό

www.avgi.gr,22/05/2015

Συναντήσεις την επόμενη Τρίτη στην Αθήνα με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και τον Χρ. Σπίρτζη

Λύση το συντομότερο δυνατόν για το μετρό της Θεσσαλονίκης ζήτησαν χθες οι εργαζόμενοι στο έργο, που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, αφού η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία μέχρι στιγμής δεν δείχνει καμία διάθεση συνεννόησης με την Αττικό Μετρό και επιμένει στις οικονομικές της απαιτήσεις.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό συγκεντρώθηκαν χθες στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας και τόνισαν πως το έργο αυτή τη στιγμή είναι «κλινικά νεκρό», αφού έχει σταματήσει κάθε εργασία, τεχνική ή αρχαιολογική, ενώ η ανάδοχος κοινοπραξία προχωρά και σε «σφράγισμα» εργοταξίων. Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και αντιπροσωπεία τους μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία, όπου κατατέθηκε ψήφισμα της συγκέντρωσής τους. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να δουν τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, αλλά επειδή οι περισσότεροι έλειπαν χθες στην Αθήνα, η αντιπρόεδρος της Βουλής τούς ενημέρωσε ότι αυτή η συνάντηση μπορεί να γίνει την ερχόμενη Τρίτη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Η συνάντηση αυτή ορίστηκε να γίνει στις 10.30 το πρωί, δηλαδή πριν τη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, στο γραφείο του, στην Αθήνα.

Στο μεταξύ η κοινοπραξία συνεχίζει τις παράνομες μαζικές απολύσεις και την προηγούμενη Τρίτη ανακοίνωσε σε άλλους 60 εργαζόμενους ότι σταματά η σύμβασή τους, ενώ έχει επιβάλει εκ περιτροπή εργασία μίας ημέρας στους εργαζόμενους στο αρχαιολογικό έργο του μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.