Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

efsyn.gr,22/05/2015

Η κοινοπραξία έχει ξεκαθαρίσει ότι πρόθεσή της είναι να απολύσει τους 106 εργαζομένους στο αρχαιολογικό κομμάτι, αν εντός των επόμενων τριών εβδομάδων δεν διαφανεί μία λύση

Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος

Πολιτική λύση «εδώ και τώρα» από την κυβέρνηση ζητούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησαν χθες νέα κινητοποίηση σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσουν τις θέσεις εργασίας τους. Μόλις την περασμένη Τρίτη, η κοινοπραξία προχώρησε σε άλλες 60 απολύσεις, ενώ από τη Δευτέρα μπήκαν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας οι εργαζόμενοι του αρχαιολογικού τομέα.

Η διαμαρτυρία έγινε λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των σωματείων εργαζομένων με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου. Στο μεταξύ, η κοινοπραξία έχει ξεκαθαρίσει ότι πρόθεσή της είναι να απολύσει τους 106 εργαζομένους στο αρχαιολογικό κομμάτι, αν εντός των επόμενων τριών εβδομάδων δεν διαφανεί μία λύση, καθώς έχουν εξαντληθεί τα χρήματα της αρχικής και της συμπληρωματικής σύμβασης για τις αρχαιολογικές εργασίες. Μάλιστα, η κοινοπραξία αρνείται να υπογράψει τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει εγκριθεί και θα μπορούσε να εγγυηθεί τη συνέχιση των εργασιών.

Η πορεία διαμαρτυρίας πέρασε και από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπρόσωποι των εργαζομένων εκδήλωσαν τις αμφιβολίες τους για τα αποτελέσματα που θα έχει η τριμερής επιτροπή (υπουργείο, ανάδοχος, Αττικό Μετρό) που ανακοινώθηκε πριν από 15 ημέρες.

Οπως έλεγαν, τα μέλη της επιτροπής δεν έχουν οριστεί ακόμη, ενώ εμφανίζονταν ανήσυχοι για τις «δύσκολες σχέσεις» που πληροφορούνται ότι υπάρχουν μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.