Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Μετρό Καλαμαριάς: Κολλάνε οι εργασίες στην ....τοποθέτηση πινακίδων

voria.gr,22/05/2015

Πάσα- πάσα μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Υπουργείου για να δοθεί μια έγκριση
της Άννης Καρολίδου

Έχει το Μετρό Θεσσαλονίκης τα χίλια- μύρια όσα προβλήματά του, αλλά και εκεί που μπορεί να προχωρήσουν οι εργασίες, δηλαδή στην επέκταση προς Καλαμαριά, σκοντάφτουν στην απίστευτη γραφειοκρατία.

Για την εκτέλεση του εργασιών, απαιτούνται διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μόνο που πλέον οι σχετικές εγκρίσεις των τροποποιήσεων για το ....τρομερό θέμα μιας τροποποίησης που αφορά κατακόρυφη σήμανση, ήτοι κάτι πινακίδες, πρέπει πλέον από φέτος να δίνονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Όμως η αρμόδια Διεύθυνση, με έγγραφό της, επιστρέφει το αίτημα στην Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης και συστήνει «να διαβιβαστεί στην Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού». Αφού το αίτημα πήρε στην άγουσα για το Υπουργείο, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του υπουργείου, απαντά ότι την αρμοδιότητα για το ζήτημα έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση!

Το αίτημα λοιπόν για αυτές τις περίφημες πινακίδες σήμανσης, πάει μπρος- πίσω, ο ανάδοχος παραπονείται ότι καθυστερεί στις εργασίες, ενώ η Διοίκηση με τους μηχανισμούς της δεν δέχεται την εφαρμογή της πιο απλής και γρήγορης λύσης, δηλαδή να κάνει η Αττικό Μετρό ΑΕ - εταιρεία του υπουργείου Υποδομών που επιβλέπει σύνθετα και πολύπλοκα έργα- την έγκριση του τροποποιημένου σχεδίου για τις σημάνσεις στη περιοχή του σταθμού «Νομαρχία» και «Διασταύρωση Νομαρχίας».

Με τέτοιες αγκυλώσεις και απίστευτες διαδικασίες που δεν εξυπηρετούν, όπως λογικά κανείς αντιλαμβάνεται, το παραμικρό, πως να προχωρήσουν τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, όταν σκαλώνουν στα μεγάλα αλλά σκαλώνουν και στα μικρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.