Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Απειλή Grexit για το μετρό Θεσσαλονίκης- Ζητά εξηγήσεις και κονδύλια η Κομισιόν!

thestival.gr,23/04/2015

Στοιχεία για τους λόγους για τους οποίους σταμάτησαν οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών, προειδοποιώντας ότι θα ζητήσει να επιστραφούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν έως τώρα για τη χρηματοδότηση του έργου από κοινοτικά κονδύλια, εάν δεν υπάρξει επανεκκίνηση.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής, κλιμάκιο της Κομισιόν πρόκειται να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να ελέγξει τί ακριβώς συμβαίνει με το έργο που έχει μετατραπεί σε νέα γεφύρι της Άρτας.

«Με τεχνικούς όρους, το μετρό είναι πολύ κοντά στην απένταξη, ωστόσο λόγω της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη αλλά και για άλλους πολιτικούς λόγους, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής» αναφέρει στο Thestival ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο έργο, Δημήτρης Παππάς.

Το «καμπανάκι» από την ΕΕ έρχεται σε μια συγκυρία, κατά την οποία οι εργασίες στα εργοτάξια έχουν σταματήσει εδώ και περίπου πέντε μήνες, ενώ όπως κατήγγειλαν και οι ίδιοι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δύο από τα εργοτάξια, αυτά του Συντριβανίου και της Πυλαίας, έχουν σφραγιστεί.

Στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό έχουν απομείνει μόλις 80 εργαζόμενοι, ενώ οι 107 εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό τομέα εργάζονται πλέον εκ περιτροπής, μια φορά την εβδομάδα.

Mε αυτά τα δεδομένα, την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στο μετρό θα συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, στην Αθήνα, καθώς και με τους Θεσσαλονικείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.