Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ίδιοι μετροπόντικες, άλλα ονόματα, νέα πορεία...

salonicanews.com,28/03/2016


Ξανασκάβουν, από σήμερα, οι μετροπόντικες, τις σήραγγες του μετρό της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησαν την αντίστροφη πορεία τους, από τη Νέα Ελβετία προς την Ανάληψη, για να ολοκληρώσουν τη βασική γραμμή.


Για το λόγο αυτό βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, Μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Δέδε, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο και Θόδωρο Παπαδόπουλο, παρακολούθησαν την έναρξη των εργασιών.


Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης... ξαναβάπτισε τους μετροπόντικες: Από Γιωρίκα και Κωστίκα, που τους είχε ονομάσει ο τότε υπουργός Γιώργος Σουφλιάς, τους ονόμασε "Ηρακλή" και "Άκτορα", προκαλώντας τα σχόλια του βουλευτή της Α Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη, στο Twitter: "Δεν πα να τους πείτε και Περικλή και Ασπασία; Αρκεί να τελειώσει το έργο"...

Οι μετροπόντικες θα σκάψουν τη διαδρομή από τη Νέα Ελβετία ως τη Δελφών -μια απόσταση 1,9 χιλιομέτρου- κι εκεί θα ξαναδιαλυθούν, για να σταλθούν στην Καλαμαριά και να αρχίσει η διάνοιξη των σηράγγων της επέκτασης του μετρό.



Όσο για τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννη Μυλόπουλο, σχολίασε στο Facebook: "Φως στην άκρη του τούνελ του Μετρό της Θεσσαλονίκης - Ξανάρχισε σήμερα ο Μετροπόντικας μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας".








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.