Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Απαγόρευση εργασίας στους εργαζομένους

02/06/2009Λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας, που προκήρυξε ο Σ.ΕΚ.Α. και θα συμμετέχουν οι αρχαιολόγοι του Μετρό, η Αττικό Μετρό, με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, αποφάσισε να στερήσει το μεροκάματο και από τους εργάτες της αρχαιολογίας, οι οποίοι δεν έχουν καμμία σχέση με την απεργία.


Δυστυχώς, σε προηγούμενες παρόμοιες καταστάσεις, η Αττικό Μετρό, δεν κράτησε την ίδια στάση. Όταν οι εργάτες είχαν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όλες οι ειδικότητες που δεν συμμετείχαν στις απεργίες, προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους και τους καταβλήθηκε το μεροκάματο τους.


Το Σωματείο δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνουν οι εργαζόμενοι, μπαλάκι της Αττικό Μετρό και να καταντήσουν έρμαιο των επιθυμιών της.


Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την ενέργεια, που σκοπό έχει την οικονομική εξαθλίωση των εργατών, οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες.


Δεν πιστεύουμε ότι σε ένα τέτοιο μεγάλο έργο, θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε συνεχώς το μεροκάματο μας, το οποίο θεωρούμε δεδομένο.


Οι δικαιολογίες πρέπει να σταματήσουν. Οι εργάτες δεν ευθύνονται, ούτε για την καθυστέρηση, ούτε για την οικονομική στενότητα του έργου.Καταδικάζουμε
την ενέργεια της Αττικό Μετρό και δηλώνουμε ότι αύριο, όλοι οι εργάτες θα δώσουν κανονικά το παρών στο χώρο εργασίας τους και αν μας αρνηθούν την εργασία μας θα προβούμε σε μαζική κινητοποίηση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

2 σχόλια:

 1. Θέλω να δω πότε θα τελειώσει. Χμ!
  Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου που με θυμάσαι, και σε ζηλέυω γιατί ζείς στην πόλη που μεγάλωσα. Πραγματικά μου έλειψε πολύ..
  καλή σου μέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε μου Νίκο, καιρός είναι να μας έρθεις μια βόλτα από εδώ.
  Όσο για το Μετρό... ούτε ο θεός ο ίδιος δεν ξέρει πότε θα τελειώσει...
  Νά 'σαι καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.