Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Μακεδονία, 05/06/2009

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σχετικά με τα έργα υποδομής σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Μαγκριώτης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για “μεγάλα λόγια” και “μεγάλη προπαγάνδα”, κάνοντας λόγο για “στασιμότητα και μεγάλες καθυστερήσεις” σε όλα σχεδόν τα έργα. Μιλώντας ξεχωριστά για κάθε ένα από τα πέντε μεγαλύτερα έργα ανέφερε:

Εγνατία οδός: Ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι ολοκληρώθηκε ο κύριος άξονας των 670 χιλιομέτρων. Υπάρχουν, είπε, τρεις ασυνέχειες και εκτίμησε πως δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε ώς το 2010. Επιπλέον ανέφερε πως τους τελευταίους μήνες ασκούνται πιέσεις προς τους κατασκευαστές για ταχεία παράδοση του έργου, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας κατασκευής. Αποκάλυψε μάλιστα πως τις τελευταίες ημέρες μόνο στο κομμάτι Παναγιά - Γρεβενά οι κακοτεχνίες στάθηκαν αφορμή για δεκαεπτά τροχαία ατυχήματα.

Εξωτερική περιφερειακή: Τόνισε πως το έργο πρέπει να κατασκευαστεί με δημόσιους πόρους και ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική δημόσια διαβούλευση, ώστε να ξεπεραστούν οι τεκμηριωμένες ενστάσεις δήμων και κατοίκων σε Πεύκα, Κηπούπολη και κυρίως Θέρμη. “Διαφορετικά το έργο θα τιναχτεί στον αέρα”, είπε.

Υποθαλάσσια: Ζήτησε η όποια τροποποίηση της σύμβασης να μην έρθει νύχτα ή κατακαλόκαιρο στη Βουλή, θέτοντας ως απαραίτητο όρο την κατάργηση της ζώνης προνομίων που προβλέπεται στην ισχύουσα σύμβαση.

Μετρό: Μίλησε για μεγάλες καθυστερήσεις λέγοντας πως “καταναλώθηκε το 50% του χρόνου, ενώ έγινε μόλις το 8% του έργου”. Χαρακτήρισε “προπαγάνδα χωρίς αντίκρισμα” τις εξαγγελίες για επέκταση προς Καλαμαριά και προς δυτική Θεσσαλονίκη.

Αεροδρόμιο: Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε το πλέον ζωτικό έργο, που είναι η κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού, ενώ μίλησε για καθυστερήσεις δύο ετών στο έργο επέκτασης του διαδρόμου 10-28.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.