Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η μάχη του... Παπάφειου

Αγγελιοφόρος, 29/04/2010

Η... μάχη χαρακωμάτων, σχετικά με την κατασκευή ή όχι του σταθμού Παπάφη, μεταξύ της «Αττικό Μετρό» και του δ.σ. του Παπάφειου ορφανοτροφείου καλά κρατεί.
Την αντίδραση του διευθυντή Μετρό Θεσσαλονίκης της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Ευάγγελου Γαλούση, προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε στον «Α» ο νομικός σύμβουλος του Παπαφείου Βησσαρίων Κωνσταντούλας...
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντούλα, το πρόβλημα σχετικά με την παράδοση των 907 τ.μ. στον αύλειο χώρο του Παπάφειου ορφανοτροφείου που απαιτούνται, προκειμένου να κατασκευαστεί ο σταθμός Παπάφη δεν είναι οικονομικό. Εχει να κάνει με το ότι το υπουργείο Υγείας που αποτελεί την προϊσταμένη αρχή του ιδρύματος δεν ενέκρινε κατά το παρελθόν την απόφαση του δ.σ. για την παράδοση του χώρου με αποτέλεσμα να την ανακαλέσει.
Εσωτερικό θέμα
«Η διαφωνία μεταξύ Παπαφείου και υπουργείου Υγείας είναι εσωτερικό θέμα. Η διοίκηση του ιδρύματος έπρεπε να είχε φροντίσει προ πολλού και να το είχε λύσει αν αυτό που επιθυμούσε πραγματικά ήταν να βοηθήσει το μετρό. Ο αείμνηστος ευεργέτης Παπάφης όταν παρέδιδε το χώρο το έκανε για να διευκολύνει τη Θεσσαλονίκη. Ποτέ δε θα μπορούσε να διανοηθεί ότι κάποιοι στο μέλλον που διαχειρίζονται το χώρο θα δημιουργούσαν προβλήματα στην πόλη και τους κατοίκους της», υπογραμμίζει ο κ. Γαλούσης.
ΝΤ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.