Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι του Μετρό

30/04/2010

Πραγματοποιήθηκε η συμβολική κατάληψη της οδού Μοναστηρίου και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της Μιχαήλ Καλού και πορεία μέσω Μοναστηρίου και 26ης Οκτωβρίου στα γραφεία της Αττικό Μετρό, από τους εργαζόμενους του Μετρό, που διαμαρτύρονται για την μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους...
Στα γραφεία της Αττικό Μετρό η Διοίκηση του Σωματείου επεδίωξε συνάντηση με τον Διευθυντή της Αττικό Μετρό Ευάγγελο Γαλούση, χωρίς να τα καταφέρει μιας και ο κος Γαλούσης απουσίαζε στην Αθήνα. Έτσι με τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Σωματείου Χάρη Κυπριανίδη με τον κο Γαλούση, ο Διευθυντής του Μετρό στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό Χρήστο Τσίτουρα και να ζητήσει την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Στη συνέχεια έγινε εφικτή τηλεφωνική επικοινωνία και με τον κο Τσίτουρα. Ενημερώθηκε για την μη πληρωμή των εργαζομένων και δήλωσε άγνοια για το θέμα, μιας και είναι πολύ πρόσφατη η τοποθέτηση του και δεν είναι απόλυτα ενημερωμένος για ότι συμβαίνει και τα προβλήματα που υπάρχουν. Αναγνώρισε την σοβαρότητα του προβλήματος και άμεσα παρενέβει δίνοντας 1 εκ ευρώ στον κο Μαρούλη, με την προϋπόθεση το ποσό να χρησιμοποιηθεί άμεσα για την αποπληρωμή των εργαζομένων. Μάλιστα δόθηκε λύση και στο Τραπεζικό πρόβλημα (Βαλέρ), ώστε τα χρήματα να μην κρατηθούν από την Τράπεζα για δύο μέρες, αλλά να είναι διαθέσιμα από σήμερα στους εργαζόμενους.
Το  Σωματείο αναγνωρίζει την προσπάθεια που καταβλήθηκε για την επίλυση του προβλήματος, απαιτεί όμως να μην χρειαστεί να φτάσουμε ξανά σ’ αυτό το σημείο και οι πληρωμές να πραγματοποιούνται κανονικά.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.