Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Νέο εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης

Ράδιο Θεσσαλονίκη, 27/05/2010
 - Σοβαρός ο τραυματισμός 36χρονου εργάτη

Εργάτης 38 ετών τραυματτίτηκε σοβαρά χθες το απόγευμα στο εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Βενιζέλου, κατά την διάρκεια εργασιών πασαλόπηξης για την δημιουργία τειχίου...

Το περιστατικό συνέβη όταν τρεις από τις τέσσερις βίδες ενός στηρίγματος έσπασαν με αποτέλεσμα ένα σίδερο βάρους 30 κιλών να πέσει στον ώμο του άτυχου άνδρα δήλωσε στο Ρ/Θ ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Κυπριανίδης.

Από το χτύπημα ο εργάτης υπέστη πολλά και σοβαρά τραύματα (ρήξη σπονδυλικής στήλης, ρήξη σπλήνας, εσωτερική αιμοραγία, πρόβλημα στο νεφρό και στο ήπαρ, κατάγματα κ.α.).

Ο 38χρονος εργάτης νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Επιτόπια έρευνα στο εργοτάξιο του μετρό, στο σταθμό Βενιζέλου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του βαρύτατου τραυματισμού του 36χρονου.  Εκπρόσωποι του συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν το σημείο και επέστησαν την προσοχή των αναδόχων για την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και την καλή συντήρηση των μηχανημάτων, ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα.

Υπενθυμίζεται οτι τον Φεβρουάριο 55 χρονος εργάτης τραυματίστηκε θανάσιμα όταν για άγνωστους λόγους ένας μεταλλικός βραχίονας γερανού αποκολλήθηκε και τον καταπλάκωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.