Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Η μάχη του Παπάφειου

ypodomes, 01/05/2010

Ο Σταθμός στο Παπάφειο έχει μετατραπεί απο μελλοντικό εργοτάξιο σε πεδίο μάχης. Πρωταγωνιστές η διοίκηση του Παπάφειου και ο Μητροπολίτης Ανθιμος απο τη μία και η διοίκηση του Μετρό και του Υπουργείου Υποδομών απο την άλλη. Ούτε λίγο ούτε πολύ σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης μέχρις εσχάτων έχουμε την απαίτηση για αποζημίωση πολλών εκατομυρίων Ευρώ απο το Παπάφειο ορφανοτροφείο που είναι ο αρνητικός παράγοντας για την κατάργηση ή μη του σταθμού. Η οικονομική διαφορά μεταξύ των 2 πλευρών είναι 2 εκατομύρια Ευρώ!! Η Αττικό Μετρό δίνει 2,2 εκατομύρια ώς αποζημίωση για την παραχώρηση των 907τμ ενώ η διοίκηση του Παπάφειου ζητά 4,2 εκατομύρια Ευρώ. Μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης θα πρέπει δηλαδή να επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την αυτονόητη εξυπηρέτηση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων απο τη μελλοντική λειτουργία του εν λόγω σταθμού...

Το μπέρδεμα όμως συνεχίζεται αφού το Παπάφειο ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά σχετίζεται με το Υπουργείο Υγείας που δεν έχει εγκρίνει την απόφαση για παραχώρηση του χώρου όντας η προιστάμενη αρχή του ιδρύματος!! Μιλάμε δηλαδή για μαλιοκούβαρα που δεν μπορούν να ξεμπλεχτούν παρά μόνο με τη βοήθεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η Αττικό Μετρό πάλι ζητά την εσωτερική διευθέτηση του θέματος για να μην χαθεί ο σταθμός. Το πιθανότερο όμως ενδεχόμενο λόγω της μεγάλης καθυστέρησης είναι τελικά να μην γίνει ο σταθμός για να προχωρήσει το έργο της κατασκευής του Μετρό στην πόλη.
Η δικαστική μάχη έχει ξεκινήσει παρότι το Παπάφειο ζήτησε αναστολή που ευτυχώς δεν έγινε δεκτή.
Οι 2 Μετροπόντικες είναι σε αναγκαστική αργία εδώ και καιρό και πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους καθώς σε άλλη περίπτωση θα έχουμε μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση απο την παρατεταμένη αδράνεια τους...
Αν δεν λυθεί πάντως σύντομα το θέμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο σταθμός Παπάφειο θα αποτελέσει δυστυχώς παρελθόν και το δίκτυο θα μειωθεί κατά ένα σταθμό. Εμείς παρακαλούμε για την άμεση λύση του θέματος για να μην χαθεί ένας τόσο σημαντικός σταθμός που βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που θα εξυπηρετεί πολλούς χιλιάδες επιβάτες ημερησίως..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.