Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Αγγελιοφόρος, 07/09/2010

Η διακυβέρνηση Παπανδρέου θα μείνει στην Ιστορία ως μείγμα αβελτηρίας, αναξιοπιστίας, παλινωδιών και κωλυσιεργίας. Ακολουθώντας το ΠΑΣΟΚ τη γνώριμη τακτική του, αυτήν της υποκρισίας και της αντιφατικότητας, βάζει τα... παπαγαλάκια του να λένε ότι στην 75η ΔΕΘ δε θα γίνουν εξαγγελίες για έργα από τον πρωθυπουργό...


ΤΟΥ ΒΑΚΗ ΦΡΑΝΤΖΗ*
Ταυτόχρονα, όλο το καλοκαίρι υπουργοί του πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη εξαγγέλλοντας πολλά, μεγαλεπήβολα και βέβαια μη πραγματοποιήσιμα, όπως επανασχεδιασμό του εσωτερικού δακτυλίου, επανασχεδιασμό του εξωτερικού δακτυλίου, μετρό και τραμ ταυτόχρονα, και... και... και... και....
Σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα δεν προχωρά καμία βασική αναπτυξιακή υποδομή. Παρ' όλα αυτά, οι υπουργοί εξαγγέλλουν ότι ετοιμάζουν μάστερ πλαν για τη Θεσσαλονίκη του αύριο. Αντί να δώσουν μία νέα ουσιαστική και αποτελεσματική προοπτική για τη Θεσσαλονίκη, ξαναβγάζουν στην επιφάνεια παλιές μελέτες για έργα.
Το ΠΑΣΟΚ μας έχει συνηθίσει μόνο στα μεγάλα λόγια και όχι στα μεγάλα έργα. Στους δέκα μήνες που βρίσκεται στην εξουσία έχει να επιδείξει πλήρη στασιμότητα στην κατασκευή των μεγάλων έργων υποδομής, που για μια εικοσαετία παρέμεναν στα χαρτιά και η υλοποίησή τους ξεκίνησε το 2004, χάρη στο αμέριστο ενδιαφέρον που έδειξε για την πόλη ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης απαιτούν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής του μετρό και το έργο να πάψει να καρκινοβατεί. Τεχνάσματα προσωρινής επαναλειτουργίας του μετροπόντικα λόγω των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης είναι και ανεπίτρεπτα και ασυγχώρητα.
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης περιμένουν οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ να απομακρυνθούν άμεσα από το κέντρο της πόλης, να μεταφερθούν στη Σίνδο και να κτιστεί εκεί ένα σύγχρονο εκθεσιακό και ένα συνεδριακό κέντρο. Στη θέση που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΘ πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο.
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης απαιτούν να ξεκαθαρίσει άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να αναπτυχθεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Νέα Μηχανιώνα. Να προχωρήσει η εξωτερική περιφερειακή. Να ξεκινήσουν οι εργασίες νέου εμπορευματικού κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου.
Η αναπτυξιακή πνοή που έδωσε στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση Καραμανλή σταμάτησε. Το ΠΑΣΟΚ αντί να συνεχίσει το μεγάλο αυτό έργο, που άφησε παρακαταθήκη για την πόλη η κυβέρνηση της ΝΔ, αρέσκεται σε μεγαλόστομες εξαγγελίες και επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα». Οι πολίτες αγωνιούν. Το 2012, η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, χωρίς ούτε ένα μεγάλο έργο να έχει ολοκληρωθεί. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι υπόλογο στην πόλη και τους πολίτες της…
ΒΑΚΗΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ είναι φαρμακοποιός

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.