Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Αλλάζουν αφετηρία πέντε γραμμές του ΟΑΣΘ

Αγγελιοφόρος, 28/12/2010

Αλλαγές στις αφετηρίες πέντε γραμμών αστικών λεωφορείων θα ισχύουν από σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα μεταφέρονται στην οδό Μαργαροπούλου (πίσω από τις σιδηροδρομικές γραμμές και πλησίον της υπόγειας διάβασης του ΟΣΕ) οι αφετηρίες των γραμμών Νο 9 «Ν.Σ. Σταθμός - Λαχαναγορά», Νο 37 «Ν.Σ. Σταθμός - Κρυονέρι», Νο 38 «Ν.Σ. Σταθμός - Ευκαρπία» και Νο 40 «Ν. Σ.Σταθμός - Καλοχώρι» από το Σταθμό Μετεπιβίβασης του Ν.Σ. Σταθμού που ήταν μέχρι σήμερα, λόγω των έργων του μετρό και του περιορισμού του χώρου. Οι πολίτες θα μετακινούνται από και προς τις λοιπές αφετηρίες του Ν.Σ. Σταθμού μέσω της υπόγειας διάβασης προς την οδό Μαργαροπούλου...

Οι διαδρομές των γραμμών 9, 37, 38, και 40 δε θα τροποποιηθούν, μόνο που αντί να τερματίζουν στο Ν.Σ. Σταθμό θα συνεχίζουν στην οδό Αγίων Πάντων και θα τερματίζουν στην οδό Μαργαροπούλου. Στην αντίθετη κατεύθυνση θα εισέρχονται στην οδό Μοναστηρίου από την οδό Μιχαήλ Καλού και θα συνεχίζουν κανονικά στις υφιστάμενες διαδρομές τους. Από τις γραμμές 37, 38 και 40 δε θα εξυπηρετείται η στάση «Ζωγράφου» επί της Μοναστηρίου στην κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, ενώ η στάση «Μιχαήλ Καλού» της γραμμής 38 θα εξυπηρετείται από τη γραμμή, μόνο στην κατεύθυνση προς Μαργαροπούλου. Σημειώνεται ότι δε θα υπάρξει καμία μεταβολή στα ωράρια λειτουργίας των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών, ενώ έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου επί της Μαργαροπούλου, θα τοποθετηθούν προσωρινές στάσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Επίσης, μεταφέρεται από την πλατεία Ελευθερίας (Ελ. Βενιζέλου) στο σταθμό μετεπιβίβασης του Ν.Σ. Σταθμού η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής Νο 23 «Πλ. Ελευθερίας - Ακρόπολη - Αγ. Ανάργυροι», η οποία μετονομάζεται σε «Ν.Σ. Σταθμός - Συκιές». Με την επέκταση της γραμμής αυτής, σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού διατηρείται η σημερινή διαδρομή της γραμμής και επιπλέον οι επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται απευθείας από και προς το σύνολο των λεωφορειακών γραμμών που έχουν αφετηρία ή τέρμα εντός του Σταθμού Μετεπιβίβασης του Ν.Σ. Σταθμού ή επί της οδού Μαργαροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.