Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μετρό: προσπάθεια να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο τμήμα προς Καλαμαριά

enallaxnews, 02/02/2011

Σειρά επαφών για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην επίσπευση έργων στο Δήμο αλλά και στην κατασκευή του τερματικού σταθμού του Μετρό στη Μίκρα, είχε χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης...


Σειρά επαφών για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην επίσπευση έργων στο Δήμο αλλά και στην κατασκευή του τερματικού σταθμού του Μετρό στη Μίκρα, είχε χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του Δήμου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Οικονομίδη, ο δήμαρχος ζήτησε να προωθηθεί η μελέτη απορροής των όμβριων υδάτων στο Δήμο αλλά και η εκτέλεση τμήματος έργου στην περιοχή της οδού Καφαντάρη στην πλατεία ΄Υδρας στη Ν. Κρήνη. Η ηγεσία του υπουργείου από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι η οριστική μελέτη σύμφωνα με την σύμβαση θα εγκριθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ το έργο της οδού Καφαντάρη-΄Υδρας αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο Φθινόπωρο.
Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα του Μετρό, στην οποία πήραν μέρος ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γ. Τσίτουρας, ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Γ. Κωνσταντινίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αττικό Μετρό και της Διαχειριστικής Αρχής.
Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκε η δυνατότητα της άμεσης έναρξης των εργασιών στο τμήμα της Καλαμαριάς σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προέκυψαν στον τερματικό σταθμό της Μίκρας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την εξέλιξη της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Η διοίκηση της Αττικό Μετρό ενημέρωσε πως γίνεται προσπάθεια να τροποποιηθεί η σύμβαση του έργου του μετρό στη Θεσσαλονίκη με την κατάργηση του τμήματος της γραμμής από τον σταθμό Πατρικίου μέχρι και το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο τμήμα προς την Καλαμαριά.
Σύμφωνα με δήλωση του κ. Μπακογλίδη, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται τα τελευταία χρόνια εντατικά στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων για την απρόσκοπτη έναρξη των εργασιών και όπως διευκρίνισε η κατασκευή του Μετρό έχει τεράστια περιβαλλοντική, κυκλοφοριακή και οικονομική σημασία για τον Δήμο Καλαμαριάς.

Επιμέλεια : Έλενα Τσιώτα
email address

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.