Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η Ν.Δ. Θεσσαλονίκης για τη σημερινή... "φιέστα" του Μετρό.

taxalia, 10/03/2011
- "Καρφώνει" τον Μαγκριώτη γιατί δεν τήρησε παλαιότερες υποσχέσεις του!
- Καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι δεν πίστεψε ποτέ στο έργο.
Το Δελτίο Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:


"Οι φιέστες δυστυχώς δεν εξασφαλίζουν ούτε τη συνέχεια αλλά ούτε και την χρηματοδότηση του έργου.
Η Κυβέρνηση μετά από μία περίοδο τραγικών λαθών, ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και ανεπίτρεπτων καθυστερήσεων προχωρά σε ευχολόγια. Ευχολόγια για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ευχολόγια για τη συνέχεια του έργου, ευχολόγια και για την τύχη των επεκτάσεων του. Πασχίζει η κυβέρνηση να μας πείσει ότι το έργο προχωρά κανονικά. Πώς είναι δυνατό να προχωρά κανονικά όταν οι απολύσεις προσωπικού συνεχίζονται; 
Δυστυχώς οι μεθοδεύσεις αυτές αποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πίστεψε στο συγκεκριμένο έργο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μαγκριώτης, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 10.5.2010 είχε διαβεβαιώσει ότι η δημοπράτηση της μελέτης για την επέκταση του Μετρό θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010, ενώ η βασική γραμμή θα έχει κατασκευαστεί στις αρχές του 2014. Το γεγονός ότι σήμερα έδωσε νέο χρονοδιάγραμμα μεταθέτοντας τις ημερομηνίες ένα χρόνο αργότερα, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Το ζήτημα είναι ότι το αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων το πληρώνει η πόλη… Με στρατιές κατεστραμμένων επιχειρηματιών. 
Επιπλέον, σήμερα η φιέστα στήθηκε στο σταθμό Ευκλείδη, ο οποίος κατά τον προγραμματισμό ήταν ο όγδοος στη σειρά κατασκευής, αλλά ολοκληρώθηκε πρώτος! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο σημείο δεν βρέθηκαν αρχαιότητες ούτε υπήρξε ανάγκη απαλλοτρίωσης. Ωστόσο αποδεικνύει ότι οι δύο από τις σοβαρότερες «πληγές» του έργου, ο ρυθμός εκτέλεσης των αρχαιολογικών εργασιών και οι απαλλοτριώσεις για την απόδοση γηπέδων για εργοτάξια όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά επιπλέον δεν αποτελούν για την κυβέρνηση προτεραιότητες'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.