Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο μετροπόντικας ξεμύτισε στον Ευκλείδη

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11/03/2011

Ο 8ος στη σειρά σταθμός του μετρό Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος σταθμός, στον οποίο εμφανίζεται ο ένας από τους δύο μετροπόντικες...

Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν αρχαία που θα καθυστερούσαν την κατασκευή του.
Στον «Ευκλείδη» περίμενε χθες το μετροπόντικα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ), Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του «πως ο Παναγιότατος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παπαφείου θα συνεργαστούν για να βρεθεί η λύση», καθώς οι καθυστερήσεις στο σημείο αυτό θα κοστίσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Οπως είπε, ζήτησε από την «Αττικό Μετρό Α.Ε.» να έρθει σε επαφή με το μητροπολίτη Ανθιμο και το Δ.Σ. του ιδρύματος ώστε να βρεθεί γρήγορα λύση. Η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» δεν μπορεί να μπει στο χώρο, καθώς εκκρεμεί η προσφυγή του μητροπολίτη Ανθιμου σχετικά με την κοπή των δέντρων.
Το ΥΠΕΜΟΔΙ δίνει βάρος στην αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής οδού. Αυτό θα γίνει με υπερυψωμένο δρόμο 2 λωρίδων ανά κατεύθυνση πάνω από το υπάρχον ρεύμα κυκλοφορίας που βρίσκεται από τα πλευρά του Σέιχ-Σου, από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ώς τη γέφυρα Πανοράματος. Εκεί θα κατεβαίνει μέσω διασταύρωσης και θα διαιρείται σε δύο λωρίδες εκατέρωθεν της υπάρχουσας οδού και θα φτάνει ώς τον κόμβο της Καλαμαριάς. Από κει και μέχρι τον κόμβο του αεροδρομίου θα προστεθούν επίσης από μία λωρίδα ανά κατεύθυνση στον ήδη υπάρχοντα δρόμο, ενώ θα φτιαχτούν παράπλευρες οδοί όπου δεν υπάρχουν.
Η σκέψη της εξωτερικής περιφερειακής εγκαταλείπεται λόγω έλλειψης χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.