Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Διαμαντής Παπαδόπουλος: «Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

typosthes, 18/05/2011

Την ανάγκη επιτάχυνσης της κατασκευής της γραμμής του Μετρό στις Δυτικές Συνοικίες επεσήμανε στον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, σε ανοιχτή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τις συγκοινωνιακές υποδομές...

Ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στο γεγονός της καθυστέρησης της κατασκευής της γραμμής του Μετρό, η οποία θα καταλήγει στις Δυτικές Συνοικίες, παρότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την έναρξη της διαδικασίας από το 2005. «Παρατηρούμε ότι, ενώ το πλάνο προέβλεπε την κατασκευή της Δυτικής γραμμής αμέσως μετά την κεντρική γραμμή, για ανεξήγητους λόγους το έργο θα προχωρήσει πρώτα στις Ανατολικές συνοικίες. Είμαστε έτοιμοι να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θα παλέψουμε, θα διεκδικήσουμε, προκειμένου να καταστήσουμε τις Δυτικές Συνοικίες και τον Δήμο Παύλου Μελά πρωταγωνιστές στην Θεσσαλονίκη του αύριο». Τόνισε δε, πως «δεν επιθυμούμε παραγκουπόλεις, αλλά έναν τόπο σύγχρονο, με δίκαιη κατανομή των έργων. O αστικός σχεδιασμός μας, με κέντρο την αξιοποίηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά, αναμένουμε να επιφέρει κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού και γενικότερα της επισκεψιμότητας στον Δήμο».
Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε μάλιστα πως το παραπάνω ζήτημα, απαιτεί την ύπαρξη μιας γραμμής του Μετρό, όπως επίσης και τον γενικότερο εκσυγχρονισμό των συγκοινωνιών. «Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε με την Πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία, ευελπιστούμε το αίτημά μας να εισακουστεί και να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.