Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Νέα απεργία των εργαζομένων στο μετρό

Αγγελιοφόρος, 20/05/2011

Σε νέα απεργία κατήλθαν από χτες οι εργαζόμενοι του μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτιο. Πρόκειται για 230 άτομα, τα οποία εργάζονται στο τεχνικό τμήμα του έργου. Χτες το πρωί, έπειτα από συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στα γραφεία της κοινοπραξίας, τα οποία βρίσκονται εντός του εργοταξίου του μετρό στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, έκαναν πορεία μέχρι την Αριστοτέλους...

Οι εργαζόμενοι του μετρό, χωρίς να έχουν προειδοποιήσει, απέκλεισαν το ρεύμα της Μοναστηρίου που έρχεται από τα δυτικά προς το κέντρο και μέσω των οδών Μοναστηρίου και Εγνατία πραγματοποίησαν πορεία, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η απεργία πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα, με τους 230 να διεκδικούν τα δεδουλευμένα του Μαρτίου και του Απριλίου. Με βάση την ενημέρωση που έχει το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα πρόκειται να καταβληθούν στους απεργούς τα χρήματα για το μήνα Μάρτιο. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι δε θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά μόνον αν τους καταβληθούν και τα δύο μηνιάτικα.
Οι 230 που παραμένουν απλήρωτοι εργάζονται στα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Πανεπιστήμιο, τον Ευκλείδη και τη Φλέμινγκ, ενώ κάποιοι εργάζονται και στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, που βρίσκονται στο Καλοχώρι. Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές, οι οποίοι πληρώνονται από άλλο κονδύλι, εργάζονται κανονικά, αφού δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους πρόβλημα.
Συγκέντρωση
Για σήμερα νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα γραφεία της κοινοπραξίας και εν συνεχεία πορεία μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.