Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Δυο νέα πάρκινγκ στο ΑΠΘ

voria, 09/05/2011
Μελετάται η δημιουργία δύο χώρων στάθμευσης στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πέριξ των σταθμών του Μετρό...


Δυο χώροι στάθμευσης θα δημιουργηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη της «Αττικό Μετρό» με εκπροσώπους του ΑΠΘ και του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό ΥΠΥΜΕΔΙ, Γιάννη Μαγκριώτη, νομοθετικά με διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για την ανάθεση μελετών και δημοσίων έργων, θα επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη η δυνατότητα της Αττικό Μετρό να δημιουργεί χώρους στάθμευσης οχημάτων.
Κατά τη σύσκεψη, συμφωνήθηκε η συμμετοχή εκπροσώπων του ΑΠΘ,  του δήμου Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό, σε Ομάδα Εργασίας που θα αναλάβει την μελετητική επεξεργασία της δημιουργίας δύο χώρων στάθμευσης στους χώρους του Πανεπιστημίου, ενός στη γηπεδική έκταση  του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου (συμβολή Αγ. Δημητρίου με Γ' Σεπτεμβρίου) και ενός δευτέρου στο «Συντριβάνι»/«cross over».
Επίσης, υπήρξε δέσμευση να εξετασθούν οι χώροι που θα προτείνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης. Η κατασκευή των παραπάνω πάρκινγκ θα προχωρήσει ανάλογα με τις υποδείξεις των μελετών βιωσιμότητας και επιπτώσεων που θα εκπονηθούν, οι οποίες θα διερευνούν και τα πιθανά χρηματοδοτικά σενάρια.
Σημειώνεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει άμεσα τα έργα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων πέριξ των σταθμών του Μετρό, εάν η  Αττικό Μετρό αναλάβει την εκπόνηση των σχετικών μελετών. Επίσης, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Κουράκης,  προτίθεται να παραχωρήσει δημοτικές εκτάσεις για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.
Τέλος, όσον αφορά τις αισθητικές παρεμβάσεις το ΑΠΘ είναι πρόθυμο, με τη Σχολή Καλών Τεχνών, αφ’ ενός να συμβάλλει για τη βελτίωση των όψεων των εργοταξίων, την προβολή των αρχαιολογικών ευρημάτων, ενώ προτείνει οι σταθμοί «Συντριβάνι» και «Πανεπιστήμιο», να μαρτυρούν, στην τελική τους μορφή, τη γειτνίασή τους με την πανεπιστημιούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.