Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μετρό Θεσσαλονίκης: ο Δήμος ζητά άμεσες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης

ypodomes, 22/11/2011

Το Μετρό Θεσσαλονίκης εδώ και 5,5 χρόνια κατασκευάζεται έχοντας «ταράξει» τους ρυθμούς της πόλης. Ένα από τα πιο άσχημα παρελκόμενα των κατασκευών του Μετρό είναι οι λαμαρίνες που μεταμορφώνουν ολόκληρα τμήματα της πόλης σε εργοτάξια ασχημαίνοντας την συνολική εικόνα…

Πριν από λίγες μέρες ο Δήμος Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του «εξωραϊσμού» της πόλης αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την Μετρό ΑΕ παρεμβάσεις που αφορούν την απελευθέρωση χώρων στο κέντρο της πόλης ώστε να είναι πιο εύκολη η διέλευση λεωφορείων και πεζών.

Συγκεκριμένα θα ζητηθεί:
1.Αντικατάσταση λαμαρινών κατά μήκος των οδών Αγ. Σοφίας και Πλάτωνος καθώς και στη διασταύρωση των οδών Εγνατία με Μπακατσέλου (πρώην Μενελάου), ούτως ώστε να καταστεί διαμπερής η ορατότητα των προσερχόμενων λεωφορείων ή των πεζών.
2.Οπισθοχώρηση των κιγκλιδωμάτων κατά τουλάχιστον δύο μέτρα από το ως άνω τμήμα της Πλατείας Μακεδονομάχων, ώστε να επιτρέπεται η διέλευση από την Αχειροποιήτου προς την Ιουστινιανού.
3.Απελευθέρωση του οδοστρώματος της οδού Πλάτωνος που δεν χρησιμοποιείται πλέον.
Από την πλευρά της η Αττικό Μετρό αναμένεται να αποφασίσει θετικά στο αίτημα του Δήμου καθώς οι εργασίες με το πέρασμα του χρόνου αρχίζουν να αποδίδουν και η ωριμότητα του έργου είναι πλέον εμφανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.