Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

25 απολύσεις εργαζομένων στο μετρό

Αγγελιοφόρος, 28/06/2012

Δεν υπάρχει ούτε μία εβδομάδα που να κυλήσει χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή εμπλοκή με το μετρό της Θεσσαλονίκης. Ετσι χτες ανακοινώθηκαν 25 απολύσεις στους εργαζόμενους που πραγματοποιούν αρχαιολογικές ανασκαφές και σήμερα το σωματείο τους ετοιμάζεται να προχωρήσει σε στάση εργασίας, αλλά και να καταγγείλει τις απολύσεις ως καταχρηστικές...

Τα... βάσανα για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο. Ετσι, μετά τις κινητοποιήσεις των περίπου 200 εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα, οι οποίες έληξαν αφού έστω και προσωρινά φαίνεται ότι βρέθηκαν λύσεις, σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία.
Υποχρεωτική άδεια
Και δυστυχώς οι απολύσεις δεν είναι το μόνο κακό, αφού η κατασκευάστρια κοινοπραξία εξανάγκασε την προηγούμενη εβδομάδα 100 εργαζόμενους στις ανασκαφές να πάρουν υποχρεωτική άδεια μιας εβδομάδας, τακτική την οποία συνέχισε και αυτή την εβδομάδα, με άλλους 100 εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια.
Το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης ζητά να σταματήσουν τα παιχνίδια με το έργο και άμεσα να ανοίξουν νέα εργοτάξια όπου πρέπει να γίνουν ανασκαφές.
«Η δικαιολογία της μείωσης του αντικειμένου δεν ευσταθεί, μιας και ακόμη υπάρχουν πολλά στρέμματα στα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί ή δεν έχουν ξεκινήσει καν οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Περιμένουμε, για το καλό του έργου, να σταματήσουν αυτά τα παιχνίδια και να αποδοθούν οι χώροι, ώστε να εκτελεστούν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται, για να καταφέρουμε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απόδοση του μετρό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.