Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη-μετρό: Μέχρι τέλους 2012 η εγκατάσταση αναδόχου στην Καλαμαριά

agelioforos.gr,09/07/2012


Μέχρι το τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα έχει προχωρήσει η εγκατάσταση αναδόχου στο έργο επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, αφού προηγηθεί η αξιολόγηση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών των τεσσάρων υποψηφίων, που εκδήλωσαν δεσμευτικό ενδιαφέρον για την ανάληψη της εργολαβίας. 
Με τη λήξη της δεύτερης παράτασης, που είχε δοθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην προθεσμία εκδήλωσης δεσμευτικού ενδιαφέροντος, κατέθεσαν προσφορές και οι τέσσερις εταιρείες ή κοινοπραξίες, που είχαν προεπιλεγεί κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού. 
Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είναι οι εξής: 1)ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – IMPREGILO – SELI – ANSALDO STS, 2)ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, 3)ΤΕΡΝΑ ΑΕ– ALPINE BAU GMBH – FCC CONSTRUCCION S.A. και 4)J&P - ΑΒΑΞ ΑΕ – GHELLA SPA – ALSTOM TRANSPORT SA. Οι προσφορές θα αξιολογηθούν στο επόμενο διάστημα, ώστε να επιλεγεί ο επικρατέστερες υποψήφιος, που εκτιμάται ότι θα εγκατασταθεί στο εργοτάξιο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. 
Η επέκταση προς Καλαμαριά, είναι η πρώτη επέκταση της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη επέκταση θα προσθέσει ανατολικά του βασικού κορμού πέντε νέους σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής. 
Πρόκειται για επένδυση συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης 518.000.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Το έργο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Η επέκταση αυτή υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί περισσότερους από 63.000 επιβάτες σε ημερήσια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.