Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Επί τάπητος όλα τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη στη συνάντηση Μπουτάρη-Υπουργού Μακεδονίας Θράκης

ypodomes.com,05/07/2012


Ο Υπουργός ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για τις θέσεις του Δήμου για το Μετρό, τα νέα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη, το Μητροπολιτικό Πάρκο και φυσικά τα έργα του Μετρό



Το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πρέπει να αναβαθμιστεί, να αποκτήσει αρμοδιότητες και ρόλο και να συνεργασθεί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή, συμφώνησαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατά την πρώτη τους συνάντηση, την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012,  στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε φιλικό κλίμα συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας και ο ρόλος του νέου Υπουργείου, καθώς επίσης το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του 2012 και άλλα ζητήματα διμερούς συνεργασίας.

«Συμφωνήσαμε στο γεγονός ότι πρέπει πάση θυσία να αναβαθμιστεί ο ρόλος και οι δυνατότητες που έχει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Να θυμίσω ότι στην πρόταση μας, ως δημοτική παράταξη, διαφωνήσαμε με την ύπαρξη ενός υπουργείου που μοιράζει μπαξίσια σε τοπικούς συλλόγους και φορείς και αντιπροτείναμε ένα υπουργείο το οποίο να λειτουργεί όπως λειτούργησε η γραμματεία για τους Ολυμπιακούς αγώνες δίνοντας άμεσες λύσεις» σημείωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Πρόσθεσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις θέσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την Διεθνή Έκθεση, την εταιρική της μορφή και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, το λιμάνι, τα μέσα συγκοινωνίας, την παράκτια συγκοινωνία, το τραμ και φυσικά το Μετρό. Διαπιστώθηκε κοινή διάθεση για συνεργασία ως προς τη διεκδίκηση των απαιτήσεων της πόλης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων χωρίς να χρειάζεται, κάθε φορά, η παρέμβαση της Αθήνας.

Επιπλέον συμφωνήθηκε να συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα από τον Υπουργό, συνάντηση όλων των Δημάρχων -παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης- κατά την οποία θα γίνει πλήρης ενημέρωση για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2012 που μπαίνει από το Σεπτέμβριο στην τελική του ευθεία,  προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και να αξιοποιηθεί κατά το μέγιστο η δυνατότητα προβολής της πόλης.

Την συμφωνία του με τις θέσεις του Δημάρχου σχετικά με το ρόλο του νέου Υπουργείου, εξέφρασε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνοντας ότι «ένα υπουργείο το οποίο θα είναι ένα υπουργείο του πρωτοκόλλου και της εθιμοτυπίας, προφανώς δεν θα έχει κανένα λόγο να υπάρχει. Ένα υπουργείο όμως, ουσιαστικό εργαλείο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, της Μακεδονίας και της Θράκης, στην ανάπτυξη της περιοχής έχει και ρόλο και λόγο και βεβαίως για κάτι τέτοιο είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε για να πετύχουμε το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία του Υπουργείου με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τους υπόλοιπους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη και το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα είναι πολλά και σημαντικά και ο στόχος για την επιτυχή αντιμετώπισή τους είναι κοινός για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.