Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αναζητείται λύση αντικατάστασης της ΑΕΓΕΚ;

technews-greece, 28/08/2012
Εν αναμονή των αποφάσεων των τραπεζών που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΕΚ, η οποία εμπλέκεται σε μία σειρά μεγάλων έργων στη χώρα, με κορυφαίο το Μετρό της Θεσσαλονίκης, τελεί το υπουργείο Υποδομών...


Τόσο το Δημόσιο όσο και η κοινοπραξία παραδέχονται ότι τα προβλήματα του έργου είναι μεγάλα και εκ μέρους του υπουργείου Υποδομών μεταδίδεται ότι θα δοθεί αγώνας για να απεμπλακεί το έργο. 
Το ίδιο αναφέρεται από αρμόδιες πηγές και για μία σειρά από μεγάλα έργα, τα οποία έχουν σταματήσει λόγω αντιδικιών ή γραφειοκρατίας. 

«Βλέπουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και λύνουμε τα θέματα, γνωρίζοντας ότι κάποιοι άνθρωποι θα βρουν δουλειά και ότι η ωφέλεια θα διαχυθεί στην κοινωνία», σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου. 

Ενδεικτικά αναφέρουν την υποκατάσταση της ΑΤΤΙΚΑΤ από τις ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ για την ολοκλήρωση των έργων του Πέταλου του Μαλιακού, η σύνδεση της ΒΙΠΕ Κομοτηνής με την Εγνατία και η Δυτική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, που μπαίνουν, όπως λένε, σε τροχιά υλοποίησης. 

Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι πρώτες επαφές μεταξύ του ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα, κ. Ευθ. Βιδάλη και παραχωρησιούχων για το «ξεμπλοκάρισμα» των αυτοκινητοδρόμων, που πραγματοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης. 

Υπενθυμίζεται ότι το «τελεσίγραφο» της Τρόικας για επίλυση των προβλημάτων των έργων λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στόχος τόσο του Δημοσίου όσο και των παραχωρησιούχων είναι να πείσουν τις τράπεζες να αρχίσουν εκ νέου τη δανειοδότηση των έργων. 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.