Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

«Ταφόπλακα» για το Μετρό Θεσσαλονίκης;

iapopsi.gr,12/02/2013
* ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΣΤΡΑΤΟ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ...

Στις... καλένδες φαίνεται να παραπέμπεται η υπόθεση του Μετρό Θεσαλονίκης, με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, Στράτο Σιμόπουλο, να χαρακτηρίζει «ταφόπλακα» την κατάργηση του σταθμού Βενιζέλου.
O κ. Σιμόπουλος σχολιάζοντας το θέμα του τρόπου αξιοποίησης των αρχαιοτήτων που ανακαλύφθηκαν, σημείωσε ότι: «Παραλάβαμε ένα έργο ημιθανές και προσπαθήσαμε να το βάλουμε σε μια τροχιά. Το εμπόδιο αυτό που προέκυψε μπορεί να αποδειχθεί ταφόπλακα για το έργο». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας, εμφανίστηκε λάβρος εναντίον των αρχαιολόγων και όσων εκφράζουν άποψη για το θέμα χωρίς να γνωρίζουν τι συνεπάγεται ο επανασχεδιασμός του έργου.

«Οι επιπτώσεις της κατάργησης του σταθμού Βενιζέλου θα είναι καταστροφικές. Πρόκειται για ένα βασικό σταθμό, η κατάργηση του οποίου απαιτεί τροποποίηση ήδη κατασκευασμένων τμημάτων του έργου, αύξηση του κόστους κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθυστέρηση του έργου κατά τουλάχιστον 2-3 χρόνια, ενώ κάνει ορατό και τον κίνδυνο να καταγγελθεί η σύμβαση και να ακυρωθεί το έργο», εξήγησε ο κ. Τσίτουρας.

Παπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.