Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Θεότρελο να πάνε τα αρχαία στη Σταυρούπολη, τονίζει ο Μπουτάρης

voria.gr,11/02/2013

Δεν θέλω τα εγγόνια μου να λένε ότι ήμουν ο δήμαρχος που έδιωξε τα αρχαία από την πόλη, υπογράμμισε ο Γ.Μπουτάρης, σχολιάζοντας την απόφαση για μεταφορά των αρχαιοτήτων του σταθμού «Βενιζέλου»...
Την κάθετη αντίθεσή του στην απόφαση του ΚΑΣ για μεταφορά των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στον σταθμό «Βενιζέλου» στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι «δεν θέλω τα εγγόνια μου να λένε ότι ο Μπουτάρης ήταν ο δήμαρχος που έδιωξε τα αρχαία από την πόλη. Είχα την τύχη να δω τη βυζαντινή οδό και εντυπωσιάστηκα. Επαναλαμβάνω: Τα αγάλματα μεταφέρονται, οι δρόμοι όχι. Ακόμα όμως κι αν δεν γίνεται αλλιώς, είναι «θεότρελο» να μεταφερθούν στην Σταυρούπολη. Χάθηκαν οι χώροι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Το 424 είναι άδειο».
Ο δήμαρχος ζήτησε ακόμη να γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρό, ενώ κατέθεσε πρόταση για γίνει ξενάγηση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στον χώρο. «Πρέπει όλοι να έχουν αντίληψη για το τι συμβαίνει για τι είναι αυτές οι αρχαιότητες, που όμοιές τους υπάρχουν μόνο στη Ρώμη», σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.