Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Απ. Τζιτζικώστας: «Πάντρεμα» των αρχαίων και της στάσης του μετρό

egnatiapost.gr,21/03/2013

ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

rkontogiannidis@egnatiapopst.gr

Τη θέση του, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να εξευρεθεί μια τεχνική λύση, ώστε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή του έργου του μετρό, με ταυτόχρονη παραμονή των αρχαιολογικών ευρημάτων ή έστω ενός τμήματός τους στην υπό κατασκευή στάση της οδού Βενιζέλου, επανέλαβε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας...Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αρμόδιοι για να αποφανθούν για την τεχνική λύση που θα «παντρεύει» το έργο με τα σημαντικότατα και μοναδικά, όπως τα χαρακτήρισε, αρχαιολογικά ευρήματα, δεν είναι ούτε οι αρχαιολόγοι ούτε η «Αττικό Μετρό», αλλά ο κατά νόμο επίσημος σύμβουλος της Πολιτείας για τα θέματα αυτά, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

«Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει συγκροτήσει μια επιτροπή και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει το πόρισμά του. Η θέση μας για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου με παραμονή των αρχαιολογικών ευρημάτων ή έστω ενός μέρους τους στη θέση τους είναι η λύση της λογικής και πιστεύω ότι αυτήν θα επιλέξει και το επιμελητήριο. Το ‘’πάντρεμα’’ αρχαιολογικών ευρημάτων και στάσεων του μετρό έγινε, άλλωστε, με επιτυχία πολλές φορές στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξαπέλυσε και τα «καρφιά» του εναντίον αρμοδίων και μη, που το τελευταίο δίμηνο κάνουν σειρά τοποθετήσεων εναντίον αυτών που ευθύνονται για το ότι το έργο έχει «βαλτώσει» και εναντίον δήμων που «σφυρίζουν» αδιάφορα και δεν παραχωρούν εκτάσεις για το έργο, με αποτέλεσμα να απολύονται εργαζόμενοι στο μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.