Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

"Παγώνει" την απομάκρυνση των αρχαιοτήτων του μετρό το ΣτΕ- "Δεν πανηγυρίζουμε, λυπάμαι για τις εξελίξεις" λέει ο Μπουτάρης

thestival.gr,12/12/2013

Στη θέση τους μένουν, τουλάχιστον προσωρινά, οι αρχαιότητες του σταθμύ Βενιζέλου του μετρό, καθώς το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή του, έκανε δεκτή την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητούσε να μη προχωρήσει η απόσπαση των αρχαίων από το σημείο.


Με την συγκεκριμένη απόφαση, εξακολουθεί να ισχύει το προσωρινό «πάγωμα» των εργασιών απόσπασης των αρχαιοτήτων, ενώ αναφέρεται ότι μπορούν να συνεχιστούν οι εκπονήσεις μελετών για την ανάδειξη των μνημείων. Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

"Αισθάνομαι λύπη γι' αυτή την ιστορία. Αν το υπουργείο μας είχε ακούσει κι εξέταζε τις λύσεις από την αρχή, δεν θα είχαμε καμία τέτοια εξέλιξη. Η Αττικό Μετρό ούτε άνοιξε την πρόταση που κατατέθηκε μετά τη διαβούλευση με ΤΕΕ και ΑΠΘ. Δυστυχώς για το ελληνικό κράτος, για το δημόσιο και τα λεφτά που πληρώνουμε. Έχουν χρόνο έως τις 14 Ιανουαρίου που ξανασυνεδριάζει το ΣτΕ να εξετάσουν τις λύσεις. Δεν είναι για να πανηγυρίζουμε. Λυπάμαι για τις εξελίξεις και τα ψέματα που διαχέονται ότι οι αρχαιότητες φταίνε για την καθυστέρηση του μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.