Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Με δηλώσεις... ολοκληρώνεται το μετρό της Θεσσαλονίκης

alterthess.gr, 27/06/2014

Λύση στα λόγια προσπάθησε να δώσει χθες η κυβέρνηση στο ζήτημα του μετρό της Θεσσαλονίκης μέσω δηλώσων του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοϊδης. Ενώ δηλαδή οι εργασίες στο μετρό στην κεντρική γραμμή του Μετρό στα περισσότερα εργοτάξια είναι σταματημένες ή εξελίσσονται υποτονικά λόγω ζητημάτων που έχουν να κάνουν με προβλήματα στο σχεδιασμό, την υποχρηματοδότηση αλλά και τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως τίποτα δεν θα μπει, από δω και στο εξής, εμπόδιο και πως το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017...


Όσον αφορά το "κόλλημα" με τα αρχαία της Βενιζέλου και με τις απαλλοτριώσεις στον σταθμό της Βούλγαρη, πρόσθεσε πως το έργο θα συνεχίζεται υπογείως και όταν βρεθεί λύση θα γίνουν οι υπόλοιπες εργασίες.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ίδια στιγμή που ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος επιμένει ότι οι αρχαιότητες του μετρό συνιστούν πρόβλημα για την ολοκλήρωση του έργου την οποία τοποθετεί το 2018.

Παράλληλα ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατέθεσε δεύτερη προσφυγή στο ΣΤΕ ζητώντας την αλλαγή της απόφασης του ΚΑΣ του Ιανουαρίου η οποία προέβλεπε την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου και την μερική επανατοποθέτηση τους, απόφαση που δεν ικανοποιούσε τόσο τον Δήμο Θεσαλονίκης όσο και τον Σύλλογο αρχαιολόγων και άλλους επιστημονικούς φορείς.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Στρ. Σιμόπουλος επιτέθηκε πριν τρεις μέρες εκ νέου στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τις αρχαιότητες στον σταθμό «Βενιζέλου» και την προσφυγή του δήμου στο ΣτΕ για το θέμα αυτό Ο Στρ. Σιμόπουλος εξέφρασε την επιθυμία η δημοτική αρχή να αποσύρει την προσφυγή της, ώστε να δουλέψουν από κοινού στο πρόβλημα και πρόσθεσε πως το φθινόπωρο αναμένεται να δοθεί λύση από τη διαιτησία στις διαφορές μεταξύ της κοινοπραξίας και της Αττικό Μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.