Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Απολύονται αύριο 100 εργαζόμενοι

voria.gr,31/03/2015

Στόχος του εργολάβουν να απολύσει επιπλέον 90 εργαζόμενους πριν το Πάσχα.
Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκε από την ΑΕΓΕΚ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα, ότι αύριο θα απολυθούν 100 άτομα.

Αυτή είναι δεύτερη μαζική απόλυση εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα της βασικής γραμμής, οι οποίοι απασχολούνται από την ΑΕΓΕΚ και όχι από την Κοινοπραξία ΑΙΑSA, όπως ισχύει για τους εργαζόμενους στα σκάμματα της αρχαιολογίας.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου, Σταύρος Στέτσικας, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υποβληθεί στο υπουργείο Εργασίας σχετικό αίτημα από τον εργοδότη, ο οποίος, όμως, έχει αποφασίσει τις απολύσεις και ήδη γίνονται τηλεφωνικές ειδοποιήσεις σε εργαζομένους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, η ΑΕΓΕΚ σκοπεύει πριν το Πάσχα να προχωρήσει σε νέο κύμα απολύσεων, άλλων 90 εργαζομένων, ενώ όσοι εργαζόμενοι δεν απολυθούν, περίπου 60, θα «περάσουν» στη κοινοπραξία.

Διαμαρτυρόμενοι για τις νέες απολύσεις – οι πρώτες 50 είχαν γίνει στις 21 Ιανουαρίου- οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα συγκεντρωθούν αύριο στα γραφεία της ΑΕΓΕΚ που βρίσκονται στο εργοτάξιο του Ν.Σ. Σταθμού.

Για τις σχεδιαζόμενες απολύσεις αναμένεται η έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενώ οι εξελίξεις στο έργο θα αποτελέσουν το θέμα ειδικής συνεδρίασης που θα γίνει την Παρασκευή 3/4, στις 3 το μεσημέρι

Αν. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.