Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Συζήτηση παρωδία για το Μετρό Θεσσαλονίκης

alterthess.gr,30/03/2015


Συζήτηση για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης σε χαμηλό επίπεδο πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Το θέμα είχε ενταχθεί προ ημερών στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, στην οποία έχουν κληθεί οι αρμόδιοι φορείς.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης λόγω απουσίας των περισσότερων βουλευτών καθώς και εκείνος θα πρέπει να αποχωρήσει για την έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής. «Να οριστεί εντός των επόμενων ημερών ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου» ζήτησε ο κ. Καλαφάτης, ενώ ζήτησε επίσης να προστεθεί στην λίστα των προσκεκλημένων η διοίκηση της Αττικό Μετρό και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει η συνεδρίαση αφού ήρθαν οι φορείς, δηλαδή ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Β. Πατουλίδου, ο Πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδης, και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του έργου, καθώς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Βαλεγράκης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να χωριστεί η συζήτηση σε δύο μέρη, στη σημερινή συνεδρίαση να ακουστούν οι απόψεις των φορέων και στο δεύτερο μέρος οι απόψεις των βουλευτών της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία της Αττικό Μετρό και της αναδόχου, «διότι δε θα λύσουμε εμείς το πρόβλημα που υπάρχει». Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ώστε να δοθεί λύση. «Να συζητήσουμε σήμερα για το τι πολιτική παρέμβαση μπορεί να γίνει» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για θέμα της κυβέρνησης να δοθεί πολιτική λύση και να δεχθεί τον συμβιβασμό στις εξωσυμβατικές υποχρεώσεις της κοινοπραξίας, γιατί στα δικαστήρια θα έχουμε καθυστερήσεις και το πληρώνει ο Δήμος.

Την Δευτέρα 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Μπουτάρης σχολίασε για τη συνάντηση ότι στόχος είναι «να κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να μας πει τι θα κάνει. Αν θα επαναδημοπρατήσει η αν θα δόσει άλλη λύση στο θέμα των εξωσυμβατικών απαιτήσεων αφού η διαιτησία αργεί».

Μετά από σχετική ένταση μεταξύ του Π. Αβραμόπουλου και του Σ. Καλαφάτη, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων στα έργα του Μετρό ζήτησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ο εκπρόσωπος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.