Τρίτη 26 Μαΐου 2015

"Δεν κινδυνεύει με απένταξη το μετρό Θεσσαλονίκης" διαβεβαιώνει ο αν. υπουργός- Νέα Επιτροπή για το μετρό!

thestival.gr,26/05/2015

Χωρίς κάποια ευχάριστη είδηση ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης, με τον αναπληρωτή υπουργό υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, στην Αθήνα.

Ο αναπ. υπουργός διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους στο έργο ότι αυτό δεν κινδυνεύει με απένταξη και απώλεια των ευρωπαϊκών κονδυλίων, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε διευκρινήσεις σχετικά με την επιστολή που φέρεται να έλαβε το υπουργείο από την Κομισιόν και με την οποία η ΕΕ ζητούσε εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις. "Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολιτικής και όχι τεχνικής φύσεως", φέρεται να ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με υπουργική απόφαση, το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα χαρακτηριστεί σημαντικό έργο και στη συνέχεια θα συγκροτηθεί επιτροπή παρακολούθησής του, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει για τα δημόσια έργα. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου, της Περιφέρειας, των εργαζομένων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, η Επιτροπή διαπραγμάτευσης που αποφασίστηκε το προηγούμενο διάστημα να συγκροτηθεί, υπό τον γγ υποδομών, Γιώργο Δέδε, θα λειτουργήσει και εντός 15 ημερών θα εκδώσει το πρώτο της πόρισμα, σχετικα με τις οικονομικές διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ Αττικό Μετρό και Κοινοπραξίας.

Προηγήθηκε συνάντηση των εργαζομένων με τους Θεσσαλονικείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δήλωσαν στους εργαζόμενους τη στήριξή τους και ανέφεραν ότι το έργο δεν πρέπει να σταματήσει με τίποτα. Τόνισαν δε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία νέα απόλυση εργαζομένου, αλλά και να επιστρέψουν όσοι απολύθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

"Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Τηρούμε στάση αναμονής. Η συγκρότηση της Επιτροπής κι η περαιτέρω παρακολούθηση του έργου σημαίνει ότι υπάρχει η πρόθεση το έργο να συνεχιστεί" αναφέρει στο Thestival ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο μετρό, Δημήτρης παππάς και προσθέτει: "Ωστόσο, δεν λαβαμε καμία διαβεβαίωση για το θέμα των απολύσεων. Επιθυμούσαμε ρητή δέσμευση, πολιτική εντολή, να μην προχωρήσει η Κοινπραξία σε καμία νέα απόλυση. Τώρα, τηρούμε στάση αναμονής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.