Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Αγανάκτηση από τον Εμπορικό Σύλλογο για το μετρό

sirma.info,26/05/2015

Για παντελή αδυναμία συντονισμού και ανάληψης ευθυνών των φορέων, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώθηκε, στα πλαίσια του Money Show, με θέμα το κυκλοφοριακό και ειδικότερα τη λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος χαρακτηρίζει το μετρό ως ένα έργο που «αποτέλεσε στοιχείο θριαμβολογίας για τους, κατά καιρούς, κυβερνώντες και εμπλεκόμενους στην κατασκευή του, αλλά βρίσκεται τώρα στα όρια της κατάρρευσης και εάν δεν ληφθούν δραστικές πρωτοβουλίες είναι αναπόφευκτη η διακοπή του».

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι αρμόδιοι και δεν θα κρίνουν τις ευθύνες του καθενός στη δυσλειτουργία του έργου.

Ωστόσο, θεωρούν πως πρέπει να φωνάξουν, προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης, η επιχειρηματική της κοινότητα, η Θεσσαλονίκη «απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους και πρωτίστως από την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση ολοκλήρωση του έργου».

Ο σύλλογος ζητά να βρεθούν άμεσα οι τεχνικοοικονομικές λύσεις και, εφόσον απαιτείται, η ψήφιση σχετικών νομοθετικών διατάξεων, προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του έργου.

Παράλληλα, «απαιτεί το σεβασμό όλων απέναντι στην πόλη, στους πολίτες της και σε όσους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους και μένοντας χωρίς δουλειά για να επιτευχθεί ο στόχος: να λειτουργήσει το μετρό».

Καταλήγοντας, κι αφού αναφέρουν τη ζημιά προς τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης που έχει προκαλέσει το ζήτημα του μετρό, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου απευθύνουν έκκληση προς την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Θεσσαλονίκης να αναλάβουν πρωτοβουλία συντονισμού για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά το σύνολο του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.