Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

"Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί για τα εργασιακά και την απορρόφηση κονδυλίων"

Μακεδονία, 29/03/2009

Ανυπόστατους χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης με ευθύνη της Αττικό Μετρό και για μη απορρόφηση κονδυλίων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Γαλούσης

Ο κ. Γαλούσης, με ανακοίνωσή του, διαψεύδει τόσο το συνδικάτο οικοδόμων όσο και δημοσιεύματα εφημερίδων που εμπλέκουν την Αττικό Μετρό με τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.


Προηγήθηκε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων ν. Θεσσαλονίκης (19/3/2009), με την οποία κατήγγειλε ότι πρόθεση της Αττικό Μετρό είναι “να αλλάξει τη σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με την κοινοπραξία μετρό Θεσσαλονίκης, σε σύμβαση έργου, τεμαχίζοντας το συνολικό έργο του μετρό σε γεωγραφικά τμήματα, έτσι ώστε η αποπεράτωση των εργασιών σε κάθε επιμέρους τμήματά του να δικαιολογεί και την απόλυση των εργαζομένων σ’ αυτό…”. Στην ίδια ανακοίνωση το Συνδικάτο Οικοδόμων υποστήριζε ότι εκπρόσωπος της Αττικό Μετρό δήλωσε σε αντιπροσωπεία του συνδικάτου ότι “γίνεται προσπάθεια να εντοπισθεί ποιοι ευθύνονται για την κατασπατάληση των 13 από τα 15 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί για το σύνολο των ανασκαφικών εργασιών της αρχαιολογίας…”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης της Αττικό Μετρό Ευάγγελος Γαλούσης απάντησε με δηλώσεις του ότι:


“Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο για τα ζητήματα των εργαζομένων στην κοινοπραξία κατασκευαστικών εταιρειών του Μετρό Θεσσαλονίκης διευκρινίζω ότι:


Τα εργασιακά θέματα των εργαζομένων στην κοινοπραξία κατασκευαστικών εταιρειών του Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της κοινοπραξίας αυτής και όχι της Αττικό Μετρό - Μετρό Θεσσαλονίκης.
Η Αττικό Μετρό - Μετρό Θεσσαλονίκης κατά τα τελευταία τρία χρόνια ελέγχει συστηματικά την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας (καταβολή εισφορών ΙΚΑ κτλ.) και δεν έχει διαπιστώσει κανένα πρόβλημα.


Η απορρόφηση των κονδυλίων για το Μετρό Θεσσαλονίκης ελέγχεται συνεχώς τόσο από τις υπηρεσίες της Αττικό Μετρό όσο και από τους ανεξάρτητους εθνικούς και κοινοτικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, χωρίς να έχει διαπιστωθεί το παραμικρό ζήτημα. Τόσο οι εθνικές όσο και οι κοινοτικές Αρχές θεωρούν την Αττικό Μετρό μια εταιρεία πρότυπο, τόσο για την τεχνογνωσία της όσο και για τις διαδικασίες της.
Οποιοιδήποτε ισχυρισμοί αποδίδονται σε εμένα ή στην Αττικό Μετρό - Μετρό Θεσσαλονίκης για τα εργασιακά των εργαζομένων στην κοινοπραξία των κατασκευαστικών εταιρειών ή στην απορρόφηση των κονδυλίων είναι παντελώς ανυπόστατοι”.

Φ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.