Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου με την Αττικό Μετρό

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 08/10/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 7 Οκτωβρίου), κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου.

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να εξευρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για την άμβλυνση του κυκλοφορικού προβλήματος, τη λιγότερο εφικτή ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν και εκπρόσωποι των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες εδρεύουν πλησίον εργοταξίων του Μετρό, διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση και υπήρξε ειλικρινής προσπάθεια, εκ μέρους των εκπροσώπων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, για την εξεύρεση των καταλληλότερων λύσεων.

Θα πρέπει, όμως, να επισημανθεί, ότι παρ' όλη την καλή διάθεση που επιδεικνύεται από τους τοπικούς εκπροσώπους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, οι ενέργειες οι οποίες προτείνονται, κατά καιρούς, για την, όσο κατά το δυνατόν, εξομάλυνση των προβλημάτων, θα πρέπει να τύχουν της έγκρισης της Διοίκησης η οποία εδρεύει στην Αθήνα, μια χρονοβόρα, μεταξύ άλλων, διαδικασία, η οποία μόνον δυσλειτουργία και καθυστερήσεις επιφέρει.

Η κατασκευή του Μετρό στην πόλη μας αφορά αποκλειστικά και μόνον τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι υφίστανται και την ταλαιπωρία λόγω των εργασιών. Αυτονόητο, λοιπόν, είναι, ότι οι τοπικοί εκπρόσωποι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και η ανάδοχος εταιρία του έργου της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια μιας εκατέρωθεν καλοπροαίρετης συνεργασίας με τους φορείς της πόλης, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να χειρίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν και να αποφασίζουν τις ενδεδειγμένες λύσεις άμεσα, χωρίς περιττές και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 8/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.