Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Θέλουν την ευλογία του για το μετρό της Θεσσαλονίκης

troktiko2010, 13/03/2011
Στις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, ακούσαμε ότι θα γίνει συνάντηση τις επόμενες μέρες της διοίκησης της Αττικό Μετρό (που κατασκευάζει και το μετρό της Θεσσαλονίκης) με τον Μητροπολίτη Άνθιμο...

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον της 
κατασκευής σταθμού στο «Παπάφειο» ορφανοτροφείο (του οποίου είναι πρόεδρος) καταφέρνοντας μάλιστα την ματαίωση της κατασκευής του.
Τον Άνθιμο συνδράμει και ο σύλλογος αποφοίτων του ιδρύματος που επίσης δεν θέλουν σταθμό του μετρό στο «Παπάφειο». Ο συγκεκριμένος σταθμός, αν τελικά κατασκευαστεί, θα εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 100.000Θεσσαλονικείς. 

Τώρα λοιπόν, ο υφυπουργός επιδιώκει να επιλυθεί το συντομότερο το ζήτημα ώστε να κατασκευαστεί ο σταθμός και να μπορεί να παραδοθεί έτοιμη η βασική γραμμή του μετρό στα τέλη του 2014 – όπως έχει προγραμματιστεί.

Σύµφωνα µε τα επίσημα στοιχεία, το συνολικό δίκτυο της γραµµής του Μετρό στο ευρύτερο πολεοδοµικό συγκρότηµα της Θεσσαλονίκης (βασική γραµµή και επεκτάσεις προς Καλαµαριά και δυτικά) θα έχει µήκος 33 χιλιόµετρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.