Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Γενική απεργία προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

thestival.gr,21/03/2014

Για τις εξελίξεις στο Μετρό της Θεσσαλονίκης μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου η υποψήφια περιφεριάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και ο περιφεριακός σύμβουλος, Γιώργος Θεοδωρόπουλος.


Ο κ. Μηταφίδης πρότεινε την κήρυξη γενικής απεργίας στη Θεσσαλονίνη για να δείξουν ποιος αποφασίζει για την πόλη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μετρό.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμο και περιφέρεια έριξαν ευθύνες στην Αττικό Μετρό και στο Υπουργείο Υποδομών, αφήνοντας υπόνοιες για διαπλοκή και σαφείς αιχμές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για τη στάση που κράτησε πάνω στο ζήτημα.

"Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμη έγκλημα προς όφελος των εργολάβων. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πολίτες της Θεσσαλονίκης που κυκλοφορούν σε ένα απέραντο εργοτάξιο, αλλά και στους επιχερηματίες που οδηγήθηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους και τους υπαλλήλους σε αυτά που έμειναν στην ανεργία", δήλωσε η υποψήφια περιφερειάρχης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με την σειρά του μίλησε για μια πόλη- όμηρο, ενώ επιτέθηκε και στον δήμαρχοε Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Τι κάνει η ηγεσία της πόλης πέρα από τις πλατωνικές διαμαρτυρίες;". Όπως είπε ο κυριος Μηταφίδης δεν έκανε τίποτα για να υπερασπιστεί τους επαγγελαμτίες και τον δικαστικό αγώνα που έκαναν για να αποζημιωθούν.

Τέλος, οι υποψήφιοι ζήτησαν επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του έργου προς όφελος αυτή την φορά του δημοσίου.

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:


                         

                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.