Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ικανοποίηση των εργαζομένων για την απόφαση παράτασης των απολύσεων

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό, 29/01/2015

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό Θεσσαλονίκης με μεγάλη ικανοποίηση για την καίρια παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενημερώθηκαν ότι δόθηκε κατ’ αρχήν η 20ημέρη παράταση της διαδικασίας της διαβούλευσης για τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων του έργου. Μία απόφαση, η οποία διακρίνεται ως προς την ποιότητα και το περιεχόμενό της από σοβαρότητα και νηφαλιότητα...


Το χρονικό διάστημα αυτό, ελπίζουμε ως εργαζόμενοι και πολίτες αυτής της πόλης, να φανεί αρκετό, τόσο ώστε να ενημερωθούν οι ηγεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Εργασίας για τα πραγματικά προβλήματα του έργου όσο κυρίως να αναπτυχθούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος νομικός δεσμός του έργου, το οποία αυτή τη στιγμή, παρά τις προσπάθειες του Κυρίου του έργου και τις εξαγγελίες της Κ/Ξ παραμένει παγωμένο.

Παράλληλα, αναμένουμε τη μη πραγματοποίηση των προγραμματιζόμενων για την Παρασκευή, 30/1/2015, απολύσεων από πλευράς της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστικής και της συμμόρφωσής της με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας.
Μέχρι όμως τη σχετική ανακοίνωση, παραμένουμε σε εγρήγορση και για το λόγο αυτό έχει προγραμματισθεί σχετική Στάση Εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου, αύριο Παρασκευή, 30/1/2015 και ανάλογη συγκέντρωση των εργαζομένων όλου του έργου, στα γραφεία της Κ/Ξ, στο ΝΣΣ.


Θεσσαλονίκη, 29/01/2015
Για τις Διοικήσεις των Σωματείων



                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΕΤΣΙΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                   ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.