Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ προς υπουργό Πολιτισμού για το μετρό: Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει!

salonicanews.com,18/06/2015

Με ανοικτό το στόμα έμειναν, αρχικά, οι εμπλεκόμενοι φορείς της Θεσσαλονίκης, στο θέμα του μετρό, όταν άκουσαν την τοποθέτηση του υπουργού Πολιτισμού. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο κ. Ν. Ξυδάκης είχε πει πως... δεν έχει σημασία να τελειώσει ένα τεχνικό έργο.

Λίγο αργότερα, άρχισαν οι αντιδράσεις. Κορυφαία ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρι Μπίλια, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

"Αν αυτή είναι η άποψη της επίσημης πολιτείας τότε λυπάμαι πολύ αλλά ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη δε θα δούμε ούτε σε πενήντα χρόνια. Δεν μπορεί ο καθένας που αναλαμβάνει μια κυβερνητική θέση να εκφράζει την προσωπική του γνώμη χωρίς να έχει σφαιρική γνώση των λύσεων που έχουν κατατεθεί. Αυτές οι δηλώσεις το μόνο που κάνουν είναι να πυροδοτούν την άγονη αντιπαράθεση αρχαία ή ΜΕΤΡΟ, να καθυστερούν το έργο, να αυξάνουν υπέρμετρα το κόστος του και να ρίχνουν νερό στο μύλο της γνωστής εθνικής αλλοδαπής προμηθεύτριας του δημοσίου. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει".

Οι κατηγορίες του κ. Μπίλια προς τον υπουργό Πολιτισμού είναι βαρύτατες, αλλά δεν είναι οι μόνες. Αναμένεται σφοδρή αντίδραση από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μέλη του οποίου καταστράφηκαν από την καθυστέρηση των έργων κι άλλα, τα καταστήματα των οποίων βρίσκονται στον άξονα κατασκευής του έργου, περίμεναν να τελειώσει η κατασκευή, χρηματοδοτώντας τις επιχειρήσεις τους.

"Ο κ. Ξυδάκης μας άφησε στον αέρα. Έδειξε απίστευτο μίσος προς τους επιχειρηματίες, με την τοποθέτησή του", σχολίαζε επιχειρηματίας που έχει, ήδη, κλείσει ένα κατάστημα στην περιοχή Βενιζέλου και κρατά, με νύχια και με δόντια, ένα δεύτερο, στην Εγνατία, Και πρόσθεσε: "Χθες, ο κ. Ξυδάκης μου είπε, ουσιαστικά, να κλείσω και το δεύτερο κατάστημά μου και να απολύσω τους τέσσερις υπαλλήλους. Καταδίκασε την επιχείρησή μου, αλλά και τους εργαζόμενούς της με ανεργία"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.