Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Μετρό Θεσσαλονίκης: Καθυστερήσεις υποδεικνύουν οι εργαζόμενοι, ξεκινούν αρχαιολογικές εργασίες

ypodomes.com,16/02/2016


Με αιχμές επανέρχεται το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και μιλά για νέες καθυστερήσεις στην εξέλιξη των έργων της βασικής γραμμής ύστερα από τη νέα συμφωνία μεταξύ ΥΠΟΜΕΔΙ και Κοινοπραξίας.


Όπως αναφέρεται έχει καθυστερήσει η σύμβαση για τα αρχαιολογικά ύψους 25εκ.ευρώ ενώ όπως σημειώνεται "ελπίζουμε αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις να είναι ειλικρινείς και ουσιασικές". Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλη την ανακοίνωση:

Φαίνεται τελικά πως στο Υπουργείο Υποδομών, έχουν μια άλλη αντίληψη για την έννοια του χρόνου. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως η δέσμευση για την ανακοίνωση λύσης στα ζητήματα του έργου στο τέλος Νοεμβρίου, φτάσαμε τέλος Δεκεμβρίου.

Το ίδιο έργο ζήσαμε και για την επανέναρξη των εργασιών για τις αρχές Ιανουαρίου και φυσικά έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας ( 15 Ιανουαρίου) από την ημερομηνία κατά την οποία υποτίθεται η Αττικό Μετρό θα καλούσε την Κοινοπραξία να υπογράψει τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση για την επανέναρξη των αρχαιολογικών εργασιών σε όλα σχεδόν τα εργοτάξια, μέχρι να έχουμε την πρώτη θετική σχετική είδηση.

Ύστερα λοιπόν από επικοινωνία τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών όσο και με την Αττικό Μετρό, λάβαμε τις δεσμεύσεις πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας πρόκειται επιτέλους να υπογραφεί η χρηματοδότηση των σωστικών ανασκαφών, οι οποίες υπολείπονται σε ποσοστό 28% για να ολοκληρωθούν. Παράλληλα, στις αρχές Μαρτίου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες στα εργοτάξια της Δημοκρατίας, Αγίας Σοφίας, Πανεπιστημίου και Παπάφη.

Ελπίζουμε για μια φορά, οι δεσμεύσεις αυτές να είναι ειλικρινείς και ουσιαστικές. Παράλληλα, περιμένουμε την τήρηση των υποσχέσεων της ηγεσίας των υπουργείων Υποδομών και Εργασίας τόσο για την ακύρωση της άδικης απομάκρυνσης των τελευταίων εργαζόμενων όσο φυσικά και για την επιστροφή όλων όσων εργάσθηκαν τα τελευταία χρόνια για το έργο, πάντοτε με τον απόλυτο σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα όλων των κλάδων, αναφορικά με τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Θα είμαστε οι πρώτοι που θα επιδοκιμάσουμε τη θετική αντιμετώπιση του έργου, θα είμαστε όμως και πάντοτε έτοιμοι να λέμε τις αλήθειες για το έργο και να διασφαλίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των εργαζομένων τόσο μέσω της νομικής οδού όσο φυσικά και στα μέτωπα εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.