Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Χάρης Κυπριανίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

ERT3Social,28/03/2016


«Πρέπει να τηρήσουμε κατά γράμμα το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του Μετρό, για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα χρηματοδότησης στο μέλλον», δήλωσε στον 102fm του ΡΣΜ της ΕΡΤ3, και τη Λέλα Κεσίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης.



Τόνισε, επίσης, ότι το μεγάλο κακό που οδήγησε στη διακοπή των εργασιών του Μετρό δεν ήταν οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν, αλλά η προβληματική σύμβαση που υπήρχε ανάμεσα στο κράτος και τον εργολάβο.

Σύμφωνα με τον κ.Κυπριανίδη, το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι πιο σύγχρονο από το αντίστοιχο της Αθήνας και πιο ασφαλές. «Τα ηλεκτρονικά συστήματα θα είναι πιο σύγχρονα, θα είναι πιο ασφαλές γιατί οι σήραγγες δεν θα επικοινωνούν, ενώ στην αποβάθρα δεν θα βλέπουμε τις γραμμές αφού θα υπάρχουν πόρτες, οι οποίες θα ανοίγουν παράλληλα με του συρμού», ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα «θα συνδεθούν αρχαιολογικά στίγματα και θα αποτελεί ένα μεγάλο πάρκο στο κέντρο της πόλης». 

Ερωτηθείς για τις επαναπροσλήψεις εργαζομένων, ανέφερε ότι υπάρχει διαβεβαίωση από την Αττικό Μετρό Α.Ε. και την Κοινοπραξία που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου ότι θα επαναπροσληφθούν στην πλειονότητά τους.


                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.