Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος γιατί το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ξαναμπεί σε ράγες

free-sunday.gr,10/09/2016


«Eίχα την ευκαιρία να επισκεφτώ σήμερα ένα έργο το οποίο είχε γίνει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, αλλά για τη Θεσσαλονίκη. Εδώ και πέντε χρόνια σταματημένο, με μια πόλη να ταλαιπωρείται χωρίς να υπάρχει κάποια προοπτική» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το εργοτάξιο του υπό κατασκευή σταθμού Νέα Ελβετία του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Ένα έργο που ξεκίνησε το 2006 και θα έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και αρκετό καιρό. Και όμως, το έργο αυτό ξεκόλλησε. Δεν χρειάστηκε να βάλουμε στα θεμέλια τη γυναίκα του πρωτομάστορα, χρειάστηκε όμως να κάνουμε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους, που ωφέλησαν το Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε;

«Βρέθηκε λύση για τα αρχαία της Εγνατίας, λύση η οποία θα δώσει προστιθέμενη αξία στο ίδιο το έργο καθώς θα έχουμε ένα σταθμό που θα είναι ταυτόχρονα επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος αλλά και ένας εξαιρετικά σύγχρονος σταθμός Μετρό. Από τον Μάρτιο που μας πέρασε, τέλη Μαρτίου, 28 Μαρτίου που ξεκίνησαν τα έργα μέχρι σήμερα έχουν σκαφτεί περίπου 750 μέτρα. Απομένουν περίπου 1100-1200 μέτρα σήραγγας που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν διανοιχτεί».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξη Τσίπρας, ένα έργο πνοής για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους «έχει ξαναμπεί σε ράγες και αυτό είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη χώρα, που το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής κρίσης».

«Θέλω λοιπόν να πω ότι μετά από αυτήν την επίσκεψη που είχα την ευκαιρία να δω ιδίοις όμμασι τις εργασίες και να αισθανθώ και εγώ λίγο ως μηχανικός που το είχα ξεχάσει, φεύγω εξαιρετικά αισιόδοξος» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.