Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

«Να ανακληθούν οι απολύσεις των δυο έκτακτων αρχαιολόγων στο Μετρό Θεσσαλονίκης»

karfitsa.gr, 31/05/2017
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των έκτακτων αρχαιολόγων και τις επαναλαμβανόμενες απεργίες που πραγματοποιούν στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, με βασικό αίτημα την ανάκληση της «άδικης εντολής απόλυσης δυο εργαζομένων»...


Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Οι απολύσεις των συναδέλφων είναι παράνομες και καταχρηστικές και καταπατούν τον αρχαιολογικό νόμο καθώς η αρχαιολογική υπηρεσία είναι η αρμόδια αρχή για την πρόσληψη και απόλυση του επιστημονικού προσωπικού και όχι ο «χωροφύλαξ» Υπουργός κ. Σπίρτζης, που όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ήταν εκείνος που έδωσε την άδικη εντολή απόλυσης των δυο εργαζομένων, ρίχνοντας το βάρος των καθυστερήσεων σ’ αυτούς, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, σε μια στημένη παράσταση – επίσκεψη του και ενώ ήταν γνώστης της κατάστασης που επικρατούσε στα εργοτάξια.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία ΔΕΝ θα περάσει. Καλούμε την Κοινοπραξία να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην άρση εντολής απόλυσης των δυο συνάδελφων. Παράλληλα, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων για:
  •              Καταβολή του ημερομισθίου και του ενσήμου για την ημέρα της Μ. Παρασκευής, τα οποία η Κοινοπραξία του ΤΑΡ αυθαίρετα και παράνομα έκοψε.
  •              Απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών στο έργο της  ΔΔΕΑΜ, ενάντια στην εργασιακή ομηρία και τις ψυχοφθόρες μηνιαίες συμβάσεις.
  •              Εφαρμογή του Αρχαιολογικού Νόμου για τη διαφύλαξη της πολιτισμικής κληρονομίας.
  •              Καταδίκη στον παραγκωνισμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο βωμό της «ανάπτυξης» και των εργολαβικών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.