Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Έθνος, 06/08/2008

Συγκέντρωση στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού (ΝΣΣ) Θεσσαλονίκης και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου συναντήθηκαν με τον γενικό του γραμματέα Λουκά Ανανίκα, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης.


Οι εργαζόμενοι στα συνολικά εννέα εργοτάξια του μετρό στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν από τις 12 τα μεσάνυχτα 24ωρη απεργία, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών τους αιτημάτων. Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση των εργαζομένων μέσα σε διάστημα τριών ημερών, έπειτα από τη στάση εργασίας που έκαναν τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στο εργοτάξιο του μετρό στο ΝΣΣ, έξω από τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρίας ΑΕΓΕΚ, η οποία ηγείται της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το μετρό Θεσσαλονίκης. Εκεί, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας, καταθέτοντας τα αιτήματά τους. Μεταξύ αυτών, είναι η έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων, η χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας, καθώς και η λήψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα εργοτάξια.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ρέβας, παρατήρησε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι η εταιρία δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου έγιναν δεκτοί από το γενικό γραμματέα Λουκά Ανανίκα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέβα, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας το 85% σε σύνολο περίπου 250 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.