Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Καθυστέρηση στο μετρό Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο Γ. Μαγκριώτης

Καθημερινή, 19/01/2009

Για την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, βουλευτής Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., εργοτάξια και καταστηματάρχες.

Ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κατασκευή του Μετρό βρίσκεται δυο χρόνια πίσω σε σχέση με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και πως οι βασικοί λόγοι της καθυστέρησης είναι ο τρόπος διοίκησης, η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ υπουργείων και υπηρεσιών και η υποχρηματοδότηση του έργου.

«Έχουν περάσει 33 μήνες από τους 79 του χρονοδιαγράμματος κατασκευής της βασικής γραμμής των 9,6 χιλ., από το σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το Ντεπό. Δηλαδή, έχει καλυφθεί το 42% του χρόνου. Αντί να έχει κατασκευαστεί το 35% του έργου, όπως περιγράφεται στη σύμβαση, έχει κατασκευαστεί μόνο το 7%.

Αντί να έχει εκτελεστεί και να έχει πιστοποιηθεί έργο 280 εκ. ευρώ, αυτό έχει πραγματοποιηθεί μόνο για έργο 56 εκ. ευρώ», επισήμανε ο κ. Μαγκριώτης.

Είπε, ακόμα, ότι οι επεκτάσεις του Μετρό προς την Καλαμαριά και τη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι υποσχέσεις της κυβέρνησης χωρίς αντίκρισμα, ενώ άκουσε διαμαρτυρίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από καταστηματάρχες που θίγονται από τα έργα του Μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.