Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

«Ερχονται» κυκλοφοριακές αλλαγές στα εργοτάξια

Αγγελιοφόρος, 13/01/2010
Τέσσερις αλλαγές σε ισάριθμα εργοτάξια του μετρό, που θα φέρουν και αλλαγές στη διέλευση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, «έρχονται» σταδιακά από το τέλος της επόμενης εβδομάδας και σε βάθος ενός μήνα.
Η αρχή των αλλαγών αναμένεται να γίνει από το εργοτάξιο του σταθμού Φλέμινγκ. Εκεί, το εργοτάξιο αναμένεται να μετακομίσει από τα βόρεια στα νότια, καθώς αυτές τις μέρες τοποθετείται πρόχειρο πεζοδρόμιο. Η πρόσβαση στην οδό Μακεδονίας θα εξακολουθήσει να μην υφίσταται.
Σειρά θα πάρει το εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας... Εκεί, στο τέλος του μήνα, θα σταματήσει η κατάληψη που υπάρχει στο μέσον της Εγνατίας, καθώς οι εργασίες θα «μετακομίσουν» βόρεια, μεταξύ των οδών Πλάτωνος και Μητροπολίτου Γενναδίου. Επιπλέον, τις επόμενες μέρες τα συνεργεία θα σκάψουν στο δεξί και νότιο πεζοδρόμιο της οδού Αγίας Σοφίας (ξεκινώντας από την Εγνατία), προκειμένου να μετακινήσουν αποχετευτικό αγωγό. Υπό κανονικές συνθήκες οι σχετικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα έρθουν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα, κάτι που καθιστά άγνωστο το χρόνο περάτωσης των εργασιών αυτών.
Στο εργοτάξιο της Βενιζέλου, είναι ζήτημα ημερών πλέον να φτάσει η αρχαιολογική ανασκαφή, που σήμερα εκτελείται στο νότιο τμήμα της Βενιζέλου με την Εγνατία, σε ικανό βάθος, ώστε να τοποθετηθεί από πάνω μεταλλική γέφυρα και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Η ανασκαφή θα συνεχιστεί, αλλά υπογείως. Την ίδια ώρα, το εργοτάξιο θα μετακομίσει στη βόρεια πλευρά της οδού Εγνατία. Στην Ανάληψη, τέλος, πρόκειται να επιμηκυνθεί το εργοτάξιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.