Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Μεταφέρεται το βυζαντινό κτίσμα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 26/02/2010

Μετά τα πολλά αρνητικά των τελευταίων ημερών και ένα θετικό για το μετρό Θεσσαλονίκης: ξεκινάει σήμερα -όπως αποφάσισε το ΚΑΣ- η διάλυση του τοίχου ενός βυζαντινού κτίσματος και το εργοτάξιο στη Βενιζέλου μπορεί πλέον να μεταφερθεί στην απέναντι πλευρά της οδού Εγνατία, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν από τα Χριστούγεννα...
Αντίθετα, στο πανεπιστήμιο οι δύο μετροπόντικες «περιμένουν» τη μετακίνηση ενός αρχαίου ευρήματος, για να ξαναξεκινήσουν το σκάψιμο. Το ΚΑΣ αποφάσισε τη μετακίνηση εδώ και 15 μέρες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.
Στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου θα κατασκευαστεί το αμαξοστάσιο του μετρό, οι εργασίες δεν μπορούν να ξεκινήσουν, επειδή ακόμη δεν έχει αποφασιστεί σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα μετακίνησης του κουβούκλιου που στεγάζει τον υποσταθμό της ΔΕΗ. Στην «Αττικό Μετρό» ή στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το ίδιο περιμένει και η ΔΕΗ, η οποία έχει την ευθύνη της μετακίνησης του υποσταθμού της. Δεν μπορεί να το κάνει όμως, χωρίς να μετακινηθεί πρώτα το κουβούκλιο που τον στεγάζει και τον προστατεύει από τη βροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.