Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Απεργιακός πυρετός αύριο

04/03/2010



Στάση εργασίας αύριο από ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με τη ΑΔΕΔΥ, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ. 
Στάση Εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 16:00, πραγματοποιούν και οι Εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης και ο ΟΑΣΘ
24ωρη απεργία θα πργματοποιήσουν την Παρασκευή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...

Έκτακτη σύσκεψη της ΓΣΕΕ
Σε έκτακτη σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών Στελεχών, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, που έγινε την Πέμπτη 4/3, με θέμα τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη και ριζική διαφωνία τους στα άδικα, μονομερή οικονομικά μέτρα που επιβαρύνουν δραματικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους επιχειρηματίες, τους έχοντες και κατέχοντες.
2. Τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία θα διογκωθούν ανησυχητικά ενώ η βύθιση στην ύφεση και η έκρηξη της ανεργίας είναι προ των πυλών.
Ως άμεση αντίδραση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου, Πανελλαδική 4ωρη Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 και συγκέντρωση στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες τα όργανα διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφασίσουν την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.
Την ίδια στιγμή, με πανελλαδική στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, απαντά η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Στάση εργασίας των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη
Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει αύριο η Θεσσαλονίκη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν κατά τις παραπάνω ώρες στάση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.