Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΑΣΚΗΣΗ Κινητοποίηση για έκρηξη στη σήραγγα του μέτρο

Μακεδονία, 05/03/2010 

“Έκρηξη σημειώθηκε εντός της κατασκευασμένης σήραγγας του μετρό Θεσσαλονίκης, στην ντιζελάμαξα που μεταφέρει εργαζόμενους για την κατασκευή των γραμμών, λόγω μηχανολογικής βλάβης. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά και ο μηχανοδηγός της ντιζελάμαξας εγκλωβίστηκε βαριά τραυματισμένος μέσα στη σήραγγα σε απόσταση 150 μέτρων από το εργοτάξιο του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης”...

Το συμβάν αυτό, που όλοι απεύχονται, αποτελούσε το σενάριο της άσκησης που έκανε χθες το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης εντός της σήραγγας του μετρό, όπου κινείται ντιζελάμαξα για τη μεταφορά προσωπικού και για την απομάκρυνση των υλικών από την εκσκαφή που κάνουν οι μετροπόντικες. Ήδη έχουν κατασκευαστεί 5.000 μέτρα διπλής σήραγγας.
Η ομάδα πυρασφάλειας της κατασκευάστριας κοινοπραξίας διαπίστωσε τον τραυματισμό του μηχανοδηγού και ο εργοταξιάρχης ειδοποίησε την πυροσβεστική. Στο εργοτάξιο του σιδηροδρομικού σταθμού έφθασαν αμέσως δύο οχήματα από τον Βʼ πυροσβεστικό σταθμό, ένα όχημα της ΕΜΑΚ και ένα ασθενοφόρο. Με τη βοήθεια γερανού, μεταφέρθηκε εξοπλισμός στην είσοδο της σήραγγας όπου, χρησιμοποιώντας το κλιμακοστάσιο, κατέβηκαν και επτά πυροσβέστες. Ο τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε έξω από τη σήραγγα, όπου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο. Η φωτιά έσβησε και η πυροσβεστική εγκατέστησε στη συνέχεια ένα μηχάνημα απαγωγής καπνού.
“Η άσκηση είχε σκοπό την εξοικείωση των υπαλλήλων με τη σήραγγα”, ανέφερε στη “Μ” ο αρχιπύραρχος Πασχάλης Μαυρομάτης, διοικητής πυροσβεστικής Θεσσαλονίκης. “Το συμβάν έγινε σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τον σταθμό μας και σπεύσαμε άμεσα”, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τιάνγκο, υποδιοικητής του Βʼ πυροσβεστικού σταθμού.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.