Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Συμπληρωματικό πρόγραμμα δημόσιων έργων €3 δισ. στη Β. Ελλάδα

capital, 13/04/2010

Την υλοποίηση «Συμπληρωματικού Προγράμματος Δημοσίων Έργων» ύψους 3 δισ. ευρώ στην περιφέρεια για την τριετία 2011-2013 εξήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος...

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει: α) την υλοποίηση μικρών και μεσαίων έργων στην περιφέρεια ύψους δύο δισ. ευρώ (2 δις €), με συγχρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, β) έργα οδικής ασφάλειας ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (500 εκατ. €), και, γ) έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και προστασίας ακτών, ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (500 εκατ. €).

Επίσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΒΕ ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε τα ακόλουθα:

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 12% του φυσικού αντικειμένου του Μετρό και έχουν πιστοποιηθεί εργασίες εκατόν είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (120 εκατ.€) , ενώ θα έπρεπε, με βάση το χρονοδιάγραμμα του έργου να έχει ολοκληρωθεί το έργο κατά περίπου 50% με αντίστοιχη πιστοποίηση εργασιών πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ (500 εκατ. €). Μέχρι το φθινόπωρο θα έχει εγκατασταθεί η Διοίκηση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που θα συμβάλει στην επιτάχυνση ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο αναμένεται, με βάση το αναμορφωμένο χρονοδιάγραμμα, να συμβεί στις αρχές του 2014. 

Όσον αφορά τα θεσμικά ζητήματα ο κ. Υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει μέχρι το καλοκαίρι νέο πλαίσιο για την εκτέλεση των δημοσίων έργων, στο οποίο θα δίνεται λύση στο μείζον θέμα των απαλλοτριώσεων, το οποίο ως γνωστόν επιμηκύνει αναίτια το χρόνο εκτέλεσης των δημοσίων έργων, στη χώρα μας στο πρότυπο του θεσμικού πλαισίου που ίσχυε για τις απαλλοτριώσεις κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ολυμπιακών έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.